Május utolsó vasárnapján tartják a magyar hősök emlékünnepét azokra a magyar katonákra és civilekre emlékezve, akik az életüket áldozták Magyarországért. Zalában is több helyen koszorúztak 2021. május 30-án.

Zalaegerszegen a hagyományoknak megfelelően a Hősök kertjében tisztelegtek vasárnap délelőtt.

Gecse Péter alpolgármester beszédében úgy fogalmazott, az önfeláldozó magyarokra mindig emlékezni kell. Mint mondta, fontos megemlíteni azokat is, akik a végsőkig küzdöttek és végigszenvedték a hadifogság gyötrelmeit. Hősök voltak azok is, akik itthon maradva az ínséges időkben maguktól vonták meg az utolsó falatot, hogy gyermeküknek mindent megadjanak. Ugyanakkor azokra is emlékeztetett, akik hitük miatt rosszabb munkahelyet, kevesebb keresetet vállaltak. A hősök határtalan hazaszeretete, szabadságvágya legyen példa minden nemzedéknek, mondta beszédében.

Az ünnepségen dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott mellett a város és a rendvédelmi, katonai szervezetek vezetői, képviselői, valamint magánszemélyek helyeztek el koszorút. Ugyanitt délután a Szent György Lovagrend és a Grádics Egyesület tartott megemlékezést.

(Zalai Hírlap, Zala Megyei Kormányhivatal, fotó: Zalai Hírlap)