Elhelyezték a Metrans Csoport új intermodális konténertermináljának alapkövét 2021. szeptember 9-én a zalai megyeszékhelyen, amelynek köszönhetően a város nagy jelentőségű nemzetközi logisztikai csomóponttá fejlődhet.

Az épülő terminál első, jelképes sínszakaszát Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Angela Titzrath, a Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) elnöke, Kiss Péter, a Metrans Csoport elnök-vezérigazgatója, Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán polgármester és Nagy László, a Metrans Konténer Kft. ügyvezetője helyezte el.

Arra számítunk, hogy az adriai korridor kiemelt kereskedelmi útvonallá válik a következő években, és ebben Zalaegerszegnek kulcsszerepe lesz – mondta Kiss Péter. Az elnök-vezérigazgató szerint a beruházás révén a város várhatóan nagy jelentőségű logisztikai csomóponttá fejlődik.

A zalaegerszegi beruházás különösen fontos a HHLA számára, nemcsak a trieszti tengeri kikötővel való kapcsolat, hanem a délkelet-európai áruforgalom bővülése miatt is – emelte ki beszédében Angela Titzrath. A HHLA elnöke hozzátette: az új terminál Magyarország logisztikai csomópontként betöltött szerepét is tovább erősítheti Európa szívében.

Az új zalaegerszegi Metrans terminál várhatóan 2023-ban kezdi meg működését és több lépcsőben, összesen 120 új munkahelyet teremt. A projekt több mint 40 millió eurós beruházás keretében valósul meg, melyhez a magyar állam közel 4 milliárd forintos támogatást nyújt.

Az eseményen jelen volt dr. Sifter Rózsa, Zala megye kormánymegbízottja is.

(Zalai Hírlap, Zala Megyei Kormányhivatal, Fotó: Zalai Hírlap, Zala Megyei Kormányhivatal)