Karácsonyi ünnepséget tartottak a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Holdfény Otthonban 2019. december 16-án.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének fenntartásában működő intézmény lakóit Cseresnyés Péter köszöntötte. Az államtitkár szerint az adventi időszakban különösen érdemes elolvasni Fazekas Anna Öreg néne őzikéje című meséjét, hogy a történet példát mutasson törődésről, nevelésről és a gondoskodás hálájáról a mai embereknek. Mint elmondta, az intézményben a szeretet az egymásra való odafigyelésben ölt testet, s a lakóktól érkező őszinte mosoly már a köszönetet jelenti.

Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott elmondta: az ünnepvárás sajátos hangulatba öltözteti a lelket, ám ahhoz, hogy a karácsony csodáját megéljük, jobban magunkba kell néznünk. Az adventi készülődés felnyitja a szemünket, figyelmeztet, hogy szükségünk van megállásra, megpihenésre, nyugalomra, egy kicsi befelé fordulásra, lelki csendre, együttlétre azokkal, akikkel nem tudunk eleget együtt lenni. Karácsonyhoz, a kereszténység legfontosabb ünnepéhez közeledve – amikor Jézus születésére, a Szent Családra emlékezünk, azon is érdemes elgondolkodnunk, mennyire szerencsések vagyunk, hogy olyan országban élhetünk, ahol a kormány a keresztény értékekre építkezve képzeli el a jövőt, azokat követi és mindezen túl, egyedülálló módon védelmezi is – hangsúlyozta dr. Sifter Rózsa.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója, Györe Edina a rendezvényen kiemelte: a karácsony a legfontosabb ünnep az intézményekben élők számára, akik ismét bensőséges hangulatú műsorral szórakoztatták társaikat, illetve a meghívott vendégeket.

(Zalai Hírlap, Zala Megyei Kormányhivatal, fotó: Zalai Hírlap)