A munkahely az egészség szempontjából is fontos színtér. A munkahelyi egészségfejlesztési tevékenység számos lehetőséget kínál arra, hogy támogassuk munkatársaink egészségük érdekében végzett erőfeszítéseit. E tekintetben sok pozitív példával találkozunk. Számos munkahelyen egészségnapok, állapotfelmérések, életmód tanácsadások, mozgásprogramok szolgálják a munkavállalók jóllétét.

A PROGRAMOK MELLETT JÓ CÉL LEHET A NÉPEGÉSZSÉGÜGYI SZŰRŐVIZSGÁLATOKON VALÓ RÉSZVÉTEL TÁMOGATÁSA.

Magyarországon évente több mint 30 ezren halnak meg valamilyen daganatos betegség következtében. A rosszindulatú daganatos halálozások többségét a légcső-, hörgő- és tüdő rosszindulatú daganatai, az emlőrák, a méhnyak rosszindulatú daganatai, illetve a vastagbél, szigmabél, végbél rosszindulatú daganatai okozzák.

A szervezett népegészségügyi szűrővizsgálatok és az alkalomszerű szűrések keretében rendelkezésre állnak olyan szűrővizsgálati módszerek, amelyek lehetővé teszik időben történő felismerésüket, ezáltal hatékony kezelésüket.

A népegészségügyi szűréseken (emlőrák, méhnyakrák) való részvételre, az érintettek 2- illetve 3 évente, konkrét időpontra meghívót kapnak. A vizsgálatok döntően munkaidőre esnek, e tény összefügg az alacsony részvételi aránnyal.

Vezetőként magam is fontosnak tartom, hogy munkatársaim részt vegyenek a népegészségügyi szűrővizsgálaton, ezért ennek lehetőségét mindenki számára munkaidőben biztosítom.

AMENNYIBEN EGYETÉRT ÉS LEHETŐSÉGE ENGEDI, CSATLAKOZZON KEZDEMÉNYEZÉSÜNKHÖZ, BIZTOSÍTSA MUNKAIDŐBEN A VIZSGÁLATRA HÍVOTT MUNKATÁRSAINAK A RÉSZVÉTEL LEHETŐSÉGÉT, SEGÍTVE EZZEL EGÉSZSÉGÜK MEGŐRZÉSÉT, AZ EGÉSZSÉGTUDATOSSÁG FEJLESZTÉSÉT.

A csatlakozási nyilatkozat a kapcsolódó anyagok alól tölthető le, melyet a [[[zikKNcaBP8Y5zGZzQIbmVwZWdlc3pzZWd1Z3kuZm9vc3p0YWx5QHphbGEuZ292Lmh1]]] e-mail címre megküldeni szíveskedjék.

Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott

(Zala Megyei Kormányhivatal)