A járványhelyzetre való tekintettel a Zala Megyei Államigazgatási Kollégium a tavalyi évben - 2020. december 16-án - elektronikus úton tartotta meg éves rendes ülését.

Az ülést megelőzően, 2020. december 12-én szintén elektronikusan ülésezett a Kollégium Rezsicsökkentési, Költségvetési és Továbbképzési Bizottsága, melynek keretében a testület elfogadta a Zala Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály Munkaerőpiaci és Alapkezelési Osztálya vezetőjének, Dr. Babati Szabolcsnak „A veszélyhelyzetben hozott gazdaságvédelmi intézkedések Zala megyei tapasztalatairól” című tájékoztatóját, illetve az Ügyrendjének módosítását. A Kollégium Gazdaságfejlesztési Bizottsága 2020. december 15-én tartotta meg idei elektronikus ülését, amelyen Dr. Pál Attila, Zala megyei közgyűlési elnök „Tájékoztató a Magyar Falu Program Zala megyét érintő nyertes pályázatairól” szóló beszámolója, valamint az Ügyrend módosítása került elfogadásra.

A Zala Megyei Államigazgatási Kollégium üléséhez kapcsolódó napirendi pontokról, illetve a lebonyolítás szabályairól a tagok e-mailben kaptak tájékoztatást.

Az elektronikus ülés lehetővé tette, hogy a tagok részletes betekintést kapjanak a Zala Megyei Kormányhivatal 2020. évi tevékenységébe Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, bizottsági elnök tájékoztatója által, illetve friss információk birtokába kerüljenek a Zala megyében folyamatban lévő kiemelt beruházások aktuális helyzetéről is.

A Kollégium Ügyrendjének módosítását a szervezeti egységek elnevezéseiben, a vezetők személyében történt változások, valamint a jogszabályi hivatkozások aktualizálása tette szükségessé.

A beérkezett szavazatok alapján a Zala Megyei Államigazgatási Kollégium elektronikus úton megtartott ülésén a 43 szavazati joggal rendelkező tagból 37 tag adta le szavazatát, így a Kollégium határozatképes volt.

Az ülés szavazati joggal rendelkező résztvevői a napirenden lévő javaslati pontokat, valamint azok tartalmát egyhangúlag fogadták el.

Az eseményről készült emlékeztető a „Kapcsolódó anyagok” menüpont alatt érhető el.

(Zala Megyei Kormányhivatal)