Nézd meg a családban a nőt, és meglátod, milyen a család, nézd meg a nemzetben a családot, és megtudhatod, milyen a társadalom – e gondolatok Balaicz Zoltánnétól, a Család és Karrierpont Zalaegerszeg szakmai vezetőjétől hangoztak el a szervezet 2020. január 23-án, csütörtökön megrendezett gálaestjén.

A Szily Nóra újságíró fővédnökségével tartott, Nők a Nőkért 2020 című rendezvényen a szervezet vezetője az idáig vezető utat idézte fel, amelynek része volt a Női Szalon megalapítása 2015-ben, majd három évvel később a családokat, nőket segítő karrierpont létrejötte, amely tanácsadásokkal, előadásokkal, tréningekkel nyújt támogatást a mindennapokhoz.

A gálaesten adták át immár második alkalommal a Család és Karrierpont Zalaegerszeg által 2018-ban alapított elismerő díjat a nők foglalkoztatásáért.

Egyed Enikő projektvezető érdeklődésünkre elmondta, a karrierpont közel negyven céggel áll kapcsolatban, és a dolgozók visszajelzése, ajánlása, valamint szakmai értékelés alapján a megtisztelő címet a West Hungary Textil Kft. nyerte el. Az elismerést dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott nyújtotta át a megyeszékhelyi cég humánerőforrás-menedzserének, Cseresnyés Orsolyának.

Mint elhangzott, az 1994-ban használt ruhák nagykereskedelmére alapított vállalkozás 170 dolgozójának több mint 70 százaléka nő. Pár éve az ő igényeikhez igazították a munkaidőt, ami 8–16 óráig tart, a nagyobb leállásokat pedig az iskolai szünetekhez igazodva határozzák meg.

(Zalai Hírlap, Zala Megyei Kormányhivatal, fotó: Zalai Hírlap)