Ezúton ajánljuk olvasóink figyelmébe a Zalai Hírlapban 2020. október 16-án, pénteken a fenti címmel megjelent - dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott asszonnyal készített - cikket.

Továbbra is a legnagyobb biztonságban vannak a kormányablakokba és a kormányhivatali ügyfélszolgálatra látogató ügyfelek – mondta a Zalai Hírlapnak adott interjújában dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott. A Zala Megyei Kormányhivatal ugyanis kiemelt figyelmet fordít azokra a biztonsági intézkedésekre, amelyeket még a járvány első hullámának kezdetén vezetett be az ügyintézők és az ügyfelek egészségének védelmében.

– Az ügyfélszolgálati helyszíneken előírtuk a maszk kötelező használatát mind az ügyintézőink, mind pedig az ügyfeleink számára. Az ügyféltérben várakozóknak 1,5 méteres védőtávolságot kell tartani, az ügyfélfogadást ellátó munkatársainkat plexi elválasztók kihelyezésével védjük, az ügyfélpultokra kézfertőtlenítőt helyeztünk – sorolta az intézkedéseket dr. Sifter Rózsa. – Kiemelt figyelmet fordítunk továbbá a gondos takarításra, a szakemberek által végzett fertőtlenítésre. A lifttel ellátott épületeinkben korlátoztuk az egy időben szállítható személyek számát, és a sorszámosztó készülékeket csak az ott dolgozók kezelhetik, ezzel is csökkentve a fertőzés kockázatát.

Az első hullám alatt az ország nemzetközi összehasonlításban is hatékonyan védekezett, és a közös siker egyik legfontosabb eleme az volt, hogy a társadalmi kontaktusok száma az emberek belátásának, együttműködésének köszönhetően radikálisan csökkent, jegyezte meg dr. Sifter Rózsa. A mostani hullám sikeres leküzdéséhez ez ismét elengedhetetlen. Ezért a kormányhivatal kéri az ügyfeleket, hogy a tömeges várakozás elkerülése érdekében minél többen foglaljanak időpontot, s részesítsék előnyben az elektronikus ügyintézést, csökkentve a vírus terjedésének esélyét.

(Zalai Hírlap, Zala Megyei Kormányhivatal, fotó: Zala Megyei Kormányhivatal)