Teljesen automata raktár alapkövét helyezték el a Flex Zala Automotive területén 2021. május 28-án, pénteken. A fejlesztés 1,2 milliárd forintból valósul meg.

Az eseményen Péter Ágota, a Flex magyarországi alelnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Beszédében visszatekintett zalaegerszegi tevékenységük 1994-es kezdetére, s elmondta: az itteni gyáregység az évek során a vállalatcsoport legjelentősebb autóipari központja és a régió legnagyobb munkáltatója lett.

A raktárépítéssel kapcsolatban emlékeztetett, hogy május 4-én 8,7 milliárd forintos, kormányzati támogatással megvalósuló beruházást indítottak el, amellyel 120 új munkahelyet hoznak létre a megyeszékhelyen. Ennek a beruházásnak az egyik jelentős és látványos állomása a logisztikai fejlesztés elindítása.

Elhangzott, hogy az új létesítményben olyan magas szintű automatizációt hoznak létre, amely lehetővé teszi a magas megbízhatóságú, magas hozzáadott értékű termékek versenyképes környezetben történő termelését. A tervezés és a kivitelezés magyar szakemberek bevonásával valósul meg.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a jövő munkahelyének nevezte a Flexet, amely – mint említette – jól kezelte a pandémiás időszakot. A cég tudatosan törekedett arra, hogy a zavartalan legyen a működése a nehéz időszakokban is.

A vállalat Zalaegerszeg egyik meghatározóbb cégévé vált, kezdte köszöntőjét Balaicz Zoltán polgármester. Kiemelte, hogy az önkormányzat és a cég kapcsolata az eltelt 27 évben is jó volt, de igazán szorossá és együttműködővé az elmúlt években vált. A Flex közel egymilliárd forintos -iparűzési adóbefizetése nélkül a város stabilitása és gazdasági biztonsága sem lenne olyan, amilyen napjainkban, hangzott el. Amivel viszonozni tudják ezt, az a folyamatos szakember-utánpótlás biztosítása, valamint a szakképzés fejlesztése.

A várhatóan fél év alatt elkészülő, 1800 négyzetméter alapterületű raktárt Bekk Róbert, a Flex Zala Automotive gyáregység raktárvezetője mutatta be videós prezentációjában.

Az eseményen jelen volt dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott és dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke is, ők a cég és a város vezetőivel együtt helyezték el az időkapszulát és az épülő raktár alapkövét.

(Zalai Hírlap, Zala Megyei Kormányhivatal, fotó: Zala Megyei Kormányhivatal)