A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában 2021. július 16-án, pénteken 38 végzős hallgató és hozzátartozóik együtt ünnepelték a fiatalok diplomaszerzését.

Dr. Németh István, a Zalaegerszegi Egyetemi Központ főigazgatója, a gazdálkodási kar dékánja köszöntőjében a következő gondolatokkal adott tartalmas útravalót a hallgatóknak: „Ez a diploma, amit most megszereztek, nem egy privilégium, nem egy jobb fizetés, még csak nem is kiváltság, ami önöket másoknál többé teszi. A kiváltság a kilencven watt, ami az embernek a működéséhez kell, amit önök az életük során arra fognak használni, hogy a világot formálják. Önök az alkotói a világnak, a jövőnek” – fogalmazott a főigazgató. A rendezvény házigazdája egyúttal arra kérte a hallgatókat, hogy éljék az életüket, hibázzanak, javítsák ki a hibáikat, törekedjenek a jóra, s használják ezt a 90 wattot.

Dr. Németh Sándor, a mérnöki kar dékánja beszédében kiemelte, hogy a most végzettek olyan korszerű tudással lettek felruházva, amely igazán versenyképes és elismert a munkaerőpiacon.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos arról beszélt, hogy Zalaegerszeg az elmúlt évek fejlesztései révén olyan várossá vált, ahol a fiatal diplomás szakemberek is megtalálhatják a számításukat.

A város nevében Gecse Péter alpolgármester szólt a megjelentekhez, kiemelve: a magas szintű oktatás és a városban működő cégek fejlesztései nyomán számos lehetőség nyílik a jövőben a tanulni és dolgozni vágyók előtt.

Az eseményen jelen volt dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott és Ruzsics Ferenc, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is.

(Zalai Hírlap, Zala Megyei Kormányhivatal, Fotó: Zalai Hírlap, Zala Megyei Kormányhivatal)