2020. július 8-án a megyeszékhely északi ipari parkjában – az inkubátorház bővítésének harmadik ütemeként – egy 1622 négyzetméteres csarnoképületet adtak át.

A beruházás vissza nem térítendő európai uniós támogatás révén, valamint a zalaegerszegi önkormányzat hozzájárulása által valósulhatott meg.

A gazdaság fejlődése mindennek az alapja, ha vannak új munkahelyek, akkor az kihat a város életére is – fogalmazott Balaicz Zoltán. A polgármester elmondta: városunk fejlesztésének egyik jelképes állomása az inkubátorházban most felavatott új csarnok. Felidézte, hogy az inkubátorház első ütemét 2010-ben, a másodikat 2013-ban adták át, és a harmadikban valósult meg a most átadott 1622 négyzetméteres létesítmény.

A beruházás kiemelkedő példája annak, ahogy a város hogyan segíti a vállalkozásokat, annak érdekében, hogy minél több ember jusson munkához – mondta Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos. Mint kiemelte, a vírus okozta válság ellenére nem kellett a hazai termelést leállítani, így a GDP növekedése pozitív tartományban maradhat idén.

Az ország legdinamikusabban fejlődő megyei jogú városának nevezte Zalaegerszeget Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára. Mint fogalmazott, az ipari park bővülése azt is jelzi, hogy mind több hazai vállalkozás méreti meg magát sikeresen a hazai és a nemzetközi piacon.

Puskás Csaba, az új csarnokban működő Soulum Factory Kft. cég vezetője elárulta, a korábban TimberTech néven ismert vállalkozás a kezdetektől, 2011-től működik az inkubátorházban. Eleinte 50 négyzetméteres műhelyben indultak, majd az évek során az ötfős cégből fél száz dolgozót foglalkoztató, immár 3000 négyzetméteren működő vállalkozássá fejlődtek. Havonta 20 ezer négyzetméter padlóburkolatot állítanak elő, termékeik 80 százaléka jut a határon túlra, és szinte a világ minden pontján, még Új-Zélandon is megtalálhatóak.

Az eseményen jelen volt Dr. Sifter Rózsa, Zala megye kormánymegbízottja is.

(Zalai Hírlap, Zala Megyei Kormányhivatal, Fotó: Vigh László)