A Szabad sajtó napja alkalmából közös reggelire várták a vármegye sajtó orgánumainak munkatársait március 14-én reggel a Megyeházán.

A rendezvényen a hagyományokhoz híven a Zala Vármegyei Kormányhivatal, Zala Vármegye Önkormányzata, a Rendőr-főkapitányság, a Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Kirendeltsége, valamint a Zalaegerszegi Tankerületi Központ látta vendégül a meghívottakat.

A rendezvényen dr. Sifter Rózsa főispán, mint házigazda köszöntötte a részvevőket, aki Nagy Bálint országgyűlési képviselő, államtitkár gondolait tolmácsolta. A vendégeknek Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Vereckei Csaba vármegyei rendőrfőkapitány és Frauenhoffer Márta, a Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft. ügyvezetője mondta el gondolatait.

A szónokok elsősorban arra világítottak rá, hogy az újságíróknak olyan hatalom van a kezében, amit építésre kell használniuk. Fel kell venniük a versenyt a közösségi média sokszor hitelrontó, rém- és álhíreket terjesztő jelenségével szemben. Ők azok, akik elkötelezettek az igazság, a hiteles tájékoztatás iránt, s remélhetőleg mindig tovább adhatják tudásukat azoknak a lelkes fiataloknak, akik ezt a szakmát választják.

(Zala Vármegyei Kormányhivatal, Zalai Hírlap)