Zala Megyei Kormányhivatal

Dr. Sifter Rózsa

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Zala Megyei Kormányhivatal, 2021. április 9. 12:35

Ülésezett a Zala Megyei Területi Településrendezési és Építészeti-Műszaki Tervtanács

A Zala Megyei Területi Településrendezési és Építészeti–Műszaki Tervtanács 2021. április 8-án tartotta soron következő rendes ülését a zalaegerszegi Megyeháza Deák termében, amelyen dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Lengl Zoltán állami főépítész, valamint a tervtanács tagjai vettek részt.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2021. március 30. 10:02

Miniszteri elismerést kapott a Zalaegerszegi Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter – dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott javaslatára – nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott Pék Patrícia Judit járási hivatalvezető-helyettes, osztályvezető részére.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2021. március 29. 14:32

Beemelték a Lynx-üzem első két tartóoszlopát Zalaegerszegen

2020 szeptemberében jelentették be, hogy Zalaegerszegen épül meg a világ egyik legmodernebb harcjárművét előállító Rheinmetall gyár. Decemberben sor került az ünnepélyes alapkőletételre, 2021. március 26-án pedig beemelték a gyártócsarnok első két tartóoszlopát. A Zala Zone járműipari tesztpálya mellett elhelyezkedő ságodi fennsíkon a gyártóüzemen túl a Lynxek és off road járművek tesztelésére alkalmas tesztkörnyezetet is kialakítanak.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2021. március 25. 13:06

Jó ütemben halad az oltás Zala megyében

A fenti témában aktuális tudnivalókról dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott adott interjút a Zalaegerszegi Televízió részére, melyet az alábbiakban tekinthetnek meg:

Zala Megyei Kormányhivatal, 2021. március 19. 13:52

Ügyfélfogadási szünet a Lenti Járási Hivatal egyes szakterületein

Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy március 25-én (csütörtökön) áramszünet miatt szünetel az ügyintézés a Zala Megyei Kormányhivatal Lenti, Templom tér 11. szám alatti épületében.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2021. március 18. 15:34

A járvány alatt különösen fontos a véradás

A Miniszterelnökség felkérésére véradást szervez a Zala Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ az Országos Vérellátó Szolgálat támogatásával.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2021. március 16. 8:23

Rendhagyó megemlékezés 2021. március 15-én

A koronavírus-járvány miatt – idén a hagyományoktól eltérően – Dr. Sifter Rózsa, Zala megye kormánymegbízottja Csány László zalai születésű reformkori politikus, vértanú szobránál csendes főhajtással emlékezett meg az 1848-49-es szabadságharc hőseiről Zalaegerszegen.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2021. március 12. 12:18

Folyamatos az oltási tevékenység Zala megyében

Zala megyében a kormány által meghatározott oltási terv szerint – a rendelkezésre álló oltóanyag készleteknek köszönhetően - gyors ütemben, több célcsoportra kiterjedően halad az immunizálás.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2021. március 8. 9:47

Elkezdődött a pollenszezon

Az átlagosnál melegebb idő miatt idén már korábban - január harmadik hetében - megjelent a levegőben a mogyoró, az éger, illetve a ciprus- és tiszafafélék virágpora. A pollenkoncentrációt a Zala Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának szakemberei naponta ellenőrzik.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2021. február 26. 10:13

Tisztelegtek az áldozatok emléke előtt Zalaegerszegen

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapját az Országgyűlés 2000 júniusában hozott határozata rendelte el.