Zala Megyei Kormányhivatal

Dr. Sifter Rózsa

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Zala Megyei Kormányhivatal, 2021. szeptember 27. 13:59

A közfoglalkoztatási mintaprogramban résztvevő települések mutatkoztak be Lentiben

2021. szeptember 24-én, pénteken „Értéket teremtünk” címmel Közfoglalkoztatási Kiállítást és Vásárt tartottak a Zala megyei Lenti városban. A Zala Megyei Kormányhivatal a főként mezőgazdasági terményeket, feldolgozott és kézműves termékeket bemutató rendezvényt azzal a céllal szervezte, hogy a közfoglalkoztatási mintaprogramban résztvevő települések lehetőséget kapjanak elért eredményeik, egyúttal értékteremtő tevékenységük bemutatására. Zala hat járásából 9, Somogy és Tolna megyéből 2-2, Vas megyéből pedig 1 önkormányzat, valamint egy közhasznú nonprofit kft. vett részt a kiállításon.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2021. szeptember 27. 11:17

Második alkalommal rendezték meg a „GreenTech” konferenciát és szakkiállítást Zalaegerszegen

A zöld energia és fenntarthatóság jegyében kétnapos konferenciát és szakkiállítást tartottak 2021. szeptember 23-24 között Zalaegerszegen, melynek ezúttal a ZalaZone Járműipari tesztpálya adott otthont.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2021. szeptember 24. 8:41

Ismét megrendezték Zalaegerszegen a „Göcsej Harci Túra” honvédelmi versenyt

Katonai, polgári védelmi ismeretekből, ügyességből mérettek meg azok a fiatalok, akik 2021. szeptember 22-én, szerdán részt vettek a zalaegerszegi csácsi arborétumban – a Zala Megyei Védelmi Bizottság elfogadott munkatervének megfelelően, annak támogatásával - idén 15-ik alkalommal megrendezett, a zalai középiskolák körében rendkívül népszerű honvédelmi versenyen, a Göcseji Harci Túrán.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2021. szeptember 23. 15:08

Szakmák, mesterségek világa” című művészeti pályázati felhívás

A Zala Megyei Kormányhivatal művészeti pályázati felhívást hirdet a megyében tanuló felső tagozatos általános iskolai diákok részére, valamint fotópályázatot ír ki a felnőttek számára.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2021. szeptember 21. 15:26

Megújul a türjei Gyümölcsoltó-Boldogasszony templom

900 évvel ezelőtt a katolikus egyház premontrei szerzetesrendjének első rendtársai Prémontré völgyében tették le szerzetesi fogadalmaikat. A 2021. év ezért kiemelt időszak számukra, hiszen alapításuk 900. évfordulóját ünneplik idén.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2021. szeptember 20. 15:57

A kadétprogramot népszerűsítették Zalaegerszegen

A pályaválasztás előtt álló hetedik és nyolcadik évfolyamos általános iskolás diákokat szólította meg 2021. szeptember 17-én, pénteken az a honvéd kadét programot népszerűsítő szakmai rendezvény, melyet a 2021. évi Pályaválasztási Program részeként első alkalommal tartottak a megyeszékhelyen, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjának nagyelőadójában.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2021. szeptember 20. 10:31

A szakmai és a szülői hivatás kiegészíti egymást

Átadták a Zala Megye Díszpolgára címet, valamint a megyei kitüntetettek díjait a Zala Megyei Közgyűlés szeptember 17-ei ünnepi ülésén, amelyen Novák Katalin miniszter is beszédet mondott.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2021. szeptember 17. 12:17

Újabb fejlesztések a közigazgatásban

Lezárult a Zala Megyei Kormányhivatal által vezetett „Ügyfélkapcsolati rendszerek fejlesztése” című projekt, amelyről sajtótájékoztató, majd online videókonferencia keretében tartottak tájékoztatást szeptember 15-én a Megyeházán.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2021. szeptember 16. 11:56

Biztonságos nyári szezont zártak, Zalakaroson értékelt a bizottság

Eredményesnek ítélte az idei nyári szezont a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB), melynek szezonzáró értekezletét 2021. szeptember 16-én tartották a Karos Korzó rendezvényközpontban. A négy megye – Veszprém, Fejér, Somogy és Zala – összefogásával működő bizottság feladata a lehető legmagasabb közbiztonság fenntartása a Balatoni régióban. Nyáron ugyanis kiemelten sok turista érkezik a tó környéki településekre, ráadásul ilyenkor nemcsak a szárazföldi, hanem a vízi balesetek is megszaporodnak.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2021. szeptember 16. 10:32

AZ ÉN MŰEMLÉKEM

A Kulturális Örökség Napjai alkalmából a Zala Megyei Kormányhivatal ismét meghirdeti az épített környezetünk kiemelkedő elemeinek bemutatását célzó rajz és fotó pályázatát iskolások számára.