Tisztelt Látogató!
Köszöntjük Önt a Zala Megyei Kormányhivatal elektronikus ügyintézési információs oldalán.

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól 2015. évi CCXXII. törvény (a továbbiakban E-ügyintézési tv.) 108. § (1) bekezdése alapján az elektronikus ügyintézésre kötelezett szervezetek 2018. január 1. napjától kötelesek az ügyek elektronikus intézését az E-ügyintézési tv.-ben meghatározottak szerint biztosítani.

Az elektronikus ügyintézéshez kapcsolódó dokumentumok:

A Zala Megyei Kormányhivatal információátadási szabályzata


Elektronikus ügyintézéshez kapcsolódó számlaszámok


A Zala Megyei Kormányhivatal Hivatali Kapu elérhetőségei


Kormányablakok Zala megyében


Elektronikus munkavédelmi bejelentések

Elektronikus ügyintézéshez kapcsolódó szolgáltatások:


Ügyfélkapu regisztráció

A személyes ügyfélkapus azonosító létrehozása egy regisztrációs eljárás, amelyet az ügyfél kezdeményezhet a regisztrációs szervnél (bármelyik okmányirodában, kormányhivatali ügyfélszolgálati irodában, adóhatóság ügyfélszolgálatán vagy külképviseleten), vagy elektronikusan, 2016. január 1-jét követően kiállított érvényes személyazonosító igazolvány birtokában kényelmesen az otthonában.

Ügyfélkapu Értesítési tárhely


A tárhely oldal egy egységes felületet biztosít az állampolgárok, a Hivatali kapuval és Cégkapuval rendelkezők számára.

Kormányablak és Okmányiroda kereső


Központi időpontfoglaló alkalmazás


Kormányzati ügyfélvonal


Az ügyfélszolgálat közigazgatási ügyintézéssel kapcsolatban nyújt felvilágosítást. Éjjel-nappal, hétvégén és ünnepnapokon egyaránt ingyenesen hívható a 1818-as előhívó nélküli telefonszám, vagy a webes elérhetőség valamelyikén.

Digitális önrendelkezés (DÖR)


A digitális önrendelkezés keretében mindenkinek lehetősége nyílik, hogy a portálon keresztül, vagy bármely kormányablak ügyintézőjénél nyomon kövesse, ki és mikor kért hozzáférést az EESZT-ben rögzítésre került adataihoz. Beállíthatja, hogy értesítést kapjon a személyéhez kapcsolt új adatok bekerüléséről, és amennyiben indokoltnak érzi, korlátozásokat és engedélyezéseket határozhat meg a lekérdezőre vagy egyes adatokra vonatkozóan.

Azonosításra visszavezetett dokumentumhitelesítés (AVDH)

Az AVDH szolgáltatás weboldalon az elektronikus aláírással nem rendelkező állampolgárok is feltölthetnek és hitelesíthetnek dokumentumokat, ezáltal lehetőség nyílik elektronikus űrlapok kitöltésére és beküldésére

Kormányzati Elektronikus Aláírás-Ellenőrző Szolgáltatás (KEAESZ)

A dokumentum ellenőrzés során a KEAESZ szoftvere többek között kétséget kizáróan megállapítja, hogy az aláírt dokumentum és az elektronikus aláírás összetartozik-e, a dokumentum megváltozott-e az aláírás ideje óta, valamint hogy az elektronikus aláírás elkészítéséhez használt magánkulcs tanúsítványa az aláírás időpontjában érvényes volt-e.

Rendelkezési nyilvántartás (RNY)


A rendelkezési nyilvántartás a személyek e-ügyintézésére vonatkozó rendelkezéseit tartja nyilván és azt az arra jogosultak felé megismerhetővé teszi.

Részleges Kódú Telefonos Azonosítás (RKTA)

A részleges kódú telefonos azonosítás szolgáltatás a telefonos ügyintézés során biztosítja a felhasználó (természetes személy) azonosítási folyamatát. Használatával telefonon keresztül azonosítottan is intézhetők egyes ügyek.

Elektronikus ügyintézési lehetőségek:

e-Papír szolgáltatás


Az e-Papír egy ingyenes, hitelesített üzenetküldő alkalmazás, amely internetkapcsolaton keresztül, elektronikus úton összeköti az Ügyfélkapuval rendelkező ügyfelet a szolgáltatáshoz csatlakozott intézményekkel.

Személyre szabható ügyintézési felület (SZÜF)


Webes ügysegéd alkalmazás


A Webes Ügysegéd alkalmazásnak célja az ügyfelek és a hatóságok adminisztratív terheinek csökkentése a teljes körű elektronikus ügyintézés megvalósítása egyes okmányügyek, gépjármű ügyek és hatósági ügyek esetében.

e-Ügyintézés nyugdíj ügyekben


A Magyar Államkincstár Központ elektronikus ügyintézési portálján keresztül ügyfélkapu-hozzáféréssel rendelkező személyek részére lehetőség nyílik elektronikus űrlapok kitöltésére és beküldésére.

eÜgyfél családtámogatási ügyekben


A Magyar Államkincstár eÜgyfél Portálján keresztül ügyfélkapu-hozzáféréssel rendelkező személyek részére lehetőség nyílik elektronikus űrlapok kitöltésére és beküldésére.

IKR ügyféloldali felület

Az IKR-rendszeren keresztül elektronikus űrlap útján van lehetőség a közigazgatási szerv határozatának bírósági felülvizsgálata iránti keresetlevél benyújtására amennyiben a közigazgatási eljárásban első fokon járási (fővárosi kerületi) hivatala vagy megyei (fővárosi) kormányhivatal járt el.