Zala Megyei Kormányhivatal

Dr. Sifter Rózsa

kormánymegbízott

Vezető hírek

Zala Megyei Kormányhivatal, 2021. május 14. 10:41

Munkaértekezletet tartottak a zalaegerszegi Északi Ipari Park és a ZalaZone Járműipari Tesztpálya fejlesztéséről

2021. május 13-án Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott kezdeményezésére munkaértekezletet tartottak Zalaegerszegen az Északi Ipari Park és a ZalaZone Járműipari Tesztpálya területén megvalósuló beruházások csapadékvíz elvezetésével kapcsolatban.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2021. május 12. 14:19

Ismét ülésezett Zalaegerszegen a Megyei Oltási Munkacsoport

Újabb ülést tartott május 11-én a Zala Megyei Oltási Munkacsoport a járvány elleni védekezésben résztvevő társszervezetekkel, így a kórházak, a mentők, a katasztrófavédelem, a katonaság, a háziorvosok képviselőjének, valamint a kormányhivatal vezetőinek részvételével.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2021. május 12. 13:18

Tour de Hongrie verseny miatti forgalmirend-változás

2021. május 13-án (csütörtökön) Nagykanizsára érkezik a Tour de Hongrie, Magyarország legnívósabb kerékpáros versenyének 2. szakasza, ezért a város egyes területein lezárásokra kell számítani.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2021. május 11. 8:07

Fórum a zalaegerszegi tesztpályán: közös cél az uniós források hatékony elérése

2021. május 7-én, pénteken gazdasági fórumot tartottak a ZalaZone Járműipari Tesztpálya Fogadóépületében, többek közt az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna stratégiáját, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos intézkedéscsomagját ismertetve.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2021. május 10. 15:59

Változások az ügyintézésben

A védettségi igazolványok kiállítása egy bonyolult logisztikai feladat. A sikeres oltási programnak köszönhetően egyre több igazolvány kiállítása esedékes, ezért május 3-ától időpontfoglalás nélkül lehetséges az ezzel kapcsolatos ügyintézés. Magyarországon már több mint 4 millió igazolványt állítottak ki.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2021. május 7. 9:49

Fontos tudnivalók a védettségi igazolványokról

2021. február 12-én a Magyar Közlöny 21. számában jelent meg a védettségi igazolványokról szóló kormányrendelet. Ennek alapján háromféle módon lehet bizonyítani a koronavírus elleni védettséget. Oltás és igazolt fertőzés esetén automatikusan jár a plasztikkártya.