Videók

Januártól gyorsabbá és egyszerűbbé válik az adatváltoztatásokkal kapcsolatos ügyintézés

Januártól gyorsabbá és egyszerűbbé válik az adatváltoztatásokkal kapcsolatos ügyintézés2021. december 1.

Január elsejétől gyorsabb és egyszerűbb lesz az adatváltoztatásokkal kapcsolatos ügyintézés és a közművek átírása az adatváltozás-kezelési szolgáltatás bevezetésével: a lakossági ügyfelek kezdeményezhetik, hogy okmányadataik változtatásairól elektronikusan kapjanak értesítést a velük szerződésben álló közművek és cégek, kiváltva a személyes ügyintézést.
Betartják-e a benzinkutak a szabályokat?

Betartják-e a benzinkutak a szabályokat?2021. november 26.

A kormány 480 forintos felső határral rögzítette november 15-től a benzin és a dízel üzemanyagárát. A döntés érvényesítésének érdekében indítja ellenőrzési akcióját a fővárosi kormányhivatal, azért hogy a vásárlók minden esetben a kifizetett összegéért járó üzemanyag mennyiséget kapják meg.
Tatabányára látogatott a közigazgatásért felelős államtitkár

Tatabányára látogatott a közigazgatásért felelős államtitkár2021. november 11.

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalban tett látogatást Dr. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára. A szakmai egyeztetés és értekezlet mellett a Megyei Védelmi Bizottság ülésén is részt vett.
Megújul a hűvösvölgyi kormányablak

Megújul a hűvösvölgyi kormányablak2021. november 3.

Megújul és kibővül a Hűvösvölgyi Szolgáltatóházban található kormányablak, hogy a második kerület külső részén élők kényelmesen és gyorsan intézhessék hivatali ügyeiket. A munkaterület átadásán jelen volt Varga Mihály pénzügyminiszter, a második kerület országgyűlési képviselője, továbbá Örsi Gergely, a kerület polgármestere és Sára Botond kormánymegbízott.
Már két kormányablakbusz járja a borsodi településeket (+videó)

Már két kormányablakbusz járja a borsodi településeket (+videó)2021. október 28.

Népszerű és jó szolgáltatásnak nevezte a kormányablakbuszt a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős miniszteri biztosa szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényben tartott kormányablakbusz-átadón.
TeSzedd! szemétszedési akció Miskolcon

TeSzedd! szemétszedési akció Miskolcon2021. október 22.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal több mint száz munkatárssal csatlakozott a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért mozgalomhoz. A hivatal munkatársai az egyetemhez közeli erdős területet tisztították meg, a 350 zsáknyi szeméttől. Az eseményen dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott és dr. Varga Judit igazságügyi miniszter is részt vett.
A digitális innováció kitörési pontot jelent

A digitális innováció kitörési pontot jelent2021. október 15.

Digitális közigazgatást fejlesztünk az információbiztonság és adatvédelmi igények figyelembevételével a legmodernebb technológiákat felhasználva – mondta dr. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a hatodik V4 Jó kormányzás fórum nyitóelőadásán.
Új kormányablakbusz áll forgalomba Pest megyében

Új kormányablakbusz áll forgalomba Pest megyében2021. október 13.

Az Őrbottyánban szolgálatba állított mobilizált ügyfélszolgálat átadóján György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára elmondta: ma több mint 2500 ügytípus intézhető a kormányablakoknál, és ezt a munkát segíti az a 24 kormányablakbusz is, amely lehetőséget biztosít a kistelepüléseken az ügyek helyben történő intézésére.
Országos körútra indult a Covid-árvákat segítő Regőczi Alapítvány

Országos körútra indult a Covid-árvákat segítő Regőczi Alapítvány2021. szeptember 29.

A koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeket és családjaikat az állami, önkormányzati és karitatív intézményrendszer résztvevőivel szoros együttműködésben tudja hatékonyan, célravezetően segíteni a Regőczi Alapítvány – mondta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a Covid-árvákat segítő szervezet kuratóriumának elnöke pécsi sajtótájékoztatóján. További információ: https://regoczialapitvany.hu/ és https://www.kormanyhivatal.hu/hu/hirek/orszagos-korutra-indult-a-covid-arvakat-segito-regoczi-alapitvany.
Nyolc kormányhivatali épület újult meg Nógrád megyében

Nyolc kormányhivatali épület újult meg Nógrád megyében2021. szeptember 24.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal nyolc épületének energetikai célú felújítása készült el 2016 és 2021 között összesen 1,3 milliárd forintból az Európai Unió és a magyar kormány támogatásával.
Átadták Veszprém megye második kormányablakbuszát

Átadták Veszprém megye második kormányablakbuszát2021. szeptember 23.

Átadták Veszprém megye második kormányablakbuszát
Megújult a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Szent Imre úti épülete

Megújult a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Szent Imre úti épülete2021. szeptember 3.

Befejeződött a kormányhivatal Győr, Szent Imre út 6. szám alatti telephelyének modernizációja. Az épületben jelenleg a Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály két osztálya mellett 2019 óta az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály működik.
Átadták a kormányablakot Dunakeszin

Átadták a kormányablakot Dunakeszin2021. szeptember 2.

Átadták a kormányablakot Dunakeszin szeptember 1-én. Az új létesítmény a 307. kormányablak az országban.
Ősszel új kormányablakbuszt kap Veszprém megye

Ősszel új kormányablakbuszt kap Veszprém megye2021. július 29.

Várhatóan ősztől egy új, 3. generációs kormányablakbusz érkezik Veszprém megyébe, így két mobilizált ügyfélszolgálat járja majd a térség kistelepüléseit - jelentette be Domokos Péter miniszteri biztos szerdán Kapolcson, a Művészetek völgye fesztiválon.
Folytatódnak a Modern Városok Program egri fejlesztései

Folytatódnak a Modern Városok Program egri fejlesztései2021. július 23.

A kormány elkötelezett a Modern Városok Program folytatása mellett és biztosítani fogja az egri fejlesztésekhez szükséges támogatásokat – erősítette meg Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a megyeszékhelyen, miután dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott kezdeményezésére egyeztetésen vett részt a város jelenlegi és volt polgármestereivel.
Off-road pálya épült a harci járműveknek

Off-road pálya épült a harci járműveknek2021. július 16.

Elkészült a ZalaZone Járműipari tesztpálya legújabb létesítménye, a katonai off-road pálya első üteme. A 2021. július 15-i programon két miniszter mellett Marco van Lieshout, a Rheinmetall Hungary Zrt. ügyvezető köszöntötte a megjelenteket, az átadáson dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott is jelen volt.