Videók

Új szabályok a fuvarozásban – fontos tudnivalók

Új szabályok a fuvarozásban – fontos tudnivalók2022. május 17.

Május 21-től hatósági engedélyt kell kiváltania azoknak a cégeknek, amelyek 2,5 tonnánál nagyobb megengedett össztömegű kisteherautóval fuvaroznak. Az új szabály nem vonatkozik a magánszemélyekre és a saját árujukat szállító vállalkozásokra. 3,5 tonna alatt továbbra is elegendő a B kategóriás jogosítvány. A változásokat dr. Török József, a Pest Megyei Kormányhivatal Járműforgalmi Osztályának vezetője foglalta össze.
Már a kormányablakokban is lehet kérelmezni a menedékes státuszt

Már a kormányablakokban is lehet kérelmezni a menedékes státuszt2022. május 16.

Újabb, az ukrajnai háború elől menekülőket segítő jogszabályt fogadott el a kormány: május 9-től a kormányablakokban is benyújtható a menedékeskénti elismerés iránti kérelem, nemcsak az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságnál.
Átadták Bács-Kiskun megye 19. kormányablakát

Átadták Bács-Kiskun megye 19. kormányablakát2022. március 30.

Új ügyfélszolgálat áll rendelkezésre március 31-től a Kerekegyháza, Szent István tér 4. szám alatt. Az új helyre a település kormányablakká bővített okmányirodája a Fő utca 47/A. szám alól költözött át, hogy a modern környezetben szélesebb ügyintézési körrel és hosszabb nyitvatartással várja az ügyfeleket.
Átadták a Dunakeszi Járási Hivatal új épületét

Átadták a Dunakeszi Járási Hivatal új épületét2022. március 26.

A beruházással korszerű épületbe, egy helyre tudott költözni a hivatal - mondta György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.
Átadták a Balatonfüredi Járási Hivatal új épületét

Átadták a Balatonfüredi Járási Hivatal új épületét2022. március 23.

Az új épület ad otthont a Balatonfüredi Járási Hivatal Foglalkoztatási, Népegészségügyi, valamint Építésügyi Osztálya számára. Az ünnepélyes átadáson jelen volt dr. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Takács Szabolcs kormánymegbízott, dr. Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője és dr. Bóka István, Balatonfüred Város polgármestere.
Az e-bejelentő szintlépés a szolgáltató állam kiépítésében

Az e-bejelentő szintlépés a szolgáltató állam kiépítésében2022. március 22.

Szintlépésnek nevezte az e-bejelentő idei elindulását a szolgáltató állam kiépítésében György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a projekt zárórendezvényén, amelyen elhangzott az is, hogy az adatváltozás-kezelési szolgáltatás kiterjesztésével évente akár mintegy 140 milliárd forintos adminisztratív tehercsökkenés is elérhető.
Kormányablak nyílt Tökölön

Kormányablak nyílt Tökölön2022. március 14.

Tavaly a koronavírus-járvány ellenére is 11,5 millió ügyfél volt a kormányablakokban, közülük több mint 1,3 millióan Pest megyében intézték ügyeiket - mondta Domokos Péter, kormányablakokért felelős miniszteri biztos március 7-én a tököli kormányablak átadásán.
Átadták a villányi kormányablakot

Átadták a villányi kormányablakot2022. március 14.

Magyarországon már 6,5 millió ember lakik olyan helyen, ahol van kormányablak, a lakosság többi részét, 3,4 millió embert a kormányablakbusz-hálózat szolgálja ki – mondta Domokos Péter, a kormányablakokért felelős miniszteri biztos Villányban.
Új irodaépülettel bővül a baranyai kormányhivatal

Új irodaépülettel bővül a baranyai kormányhivatal2022. március 14.

Új irodaépülettel bővül a Baranya Megyei Kormányhivatal, a 720 millió forintból ez év nyarára elkészülő ingatlan bokrétaünnepét pénteken tartották Pécsett.
Gépjármű Ügyintézési Pontot adtak át a vecsési városházán

Gépjármű Ügyintézési Pontot adtak át a vecsési városházán2022. március 2.

A kormányhivatali struktúrában huszonkét százalékot tesz ki a gépjárművekkel kapcsolatos ügyintézés. A Pest megyei település új létesítménye az okmányirodából alakult át és a nagy forgalmú vállalkozásokat segíti, amelyek komoly szereplői a hazai gépjármű-kereskedelemnek.
Átadták a felújított hűvösvölgyi kormányablakot

Átadták a felújított hűvösvölgyi kormányablakot2022. március 2.

Két plusz munkaállomással, illetve új fotófülkével bővült a teljesen felújított kormányablak – mondta az avatáson Domokos Péter, a kormányablakokért felelős miniszteri biztos.
Megújul a fertődi Esterházy-kastély nyugati szárnya

Megújul a fertődi Esterházy-kastély nyugati szárnya2022. február 28.

Mintegy 2,6 milliárd forint állami támogatásból megújul a fertődi Esterházy-kastély nyugati szárnyának háromszintes épülete - mondta György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a fejlesztés indítását jelző alapkőletételen a kastély díszudvarában.
Átadták a járási hivatal új épületét Füzesabonyban

Átadták a járási hivatal új épületét Füzesabonyban2022. február 21.

A háromszintes, akadálymentes épület a járásban élő több mint 30 ezer embernek nyújt segítséget a hivatali ügyintézésben.
Kormányablakot adtak át Szendrőn

Kormányablakot adtak át Szendrőn2022. február 7.

Elkészült a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szendrő város kormányablaka. Ebben az évben még négy okmányirodát alakítanak át kormányablakká, és még 21-et terveznek, ezzel pedig lényegében minden okmányiroda átalakul kormányablakká.
Sikeresen zárult a kormánytisztviselők képzését támogató országos projekt

Sikeresen zárult a kormánytisztviselők képzését támogató országos projekt2022. január 28.

A húsz kormányhivatal több mint 33 000 kormánytisztviselőjének sikeres szakmai képzése valósult meg annak a nagyszabású projektnek köszönhetően, amelynek zárórendezvényét a Veszprém Megyei Kormányhivatalban tartották január 27-én. Részletek: https://www.kormanyhivatal.hu/hu/veszprem/hirek/online-projektzaro-konferenciat-tartottak-a-veszprem-megyei-kormanyhivatalban
Már Nádudvaron is kormányablak várja az ügyfeleket

Már Nádudvaron is kormányablak várja az ügyfeleket2022. január 21.

Megnyílt Hajdú-Bihar megye 19. kormányablaka, amelynek ünnepélyes átadóját tegnap tartották Nádudvaron. A Fő út 119. szám alatti ügyfélszolgálat korábban okmányirodaként működött.