NE HAGYJA AZ UTOLSÓ PILLANATRA!

GONDOSKODJON MIELŐBB LEJÁRT OKMÁNYAI CSERÉJÉRŐL!

A 2020. március 11. és 2022. május 31. között lejárt személyazonosító igazolványok, vezetői engedélyek és útlevelek  2022. június 30-ig érvényesek!

A lejáró okmányok cseréjéhez nincs szükség előzetes időpontfoglalásra a kormányablakokban és okmányirodákban, de a várakozási idő minimalizálása érdekében továbbra is javasoljuk az időpontfoglalást.

IDŐPONTFOGLALÁS TELEFONON:1818
IDŐPONTFOGLALÁS ONLINE:MO.HU

FONTOS, hogy a 2020. július 4. és 2020. november 3. között lejárt egyéb okmányok (pl. közgyógyigazolvány, parkolási igazolvány) már nem érvényesek!

A sorban állás elkerülése érdekében lejárt jogosítványát személyes ügyintézés nélkül is meghosszabbíthatja.

Ha lejárt a jogosítványa, az új okmányt – az orvosi alkalmassági vizsgálat után – személyes ügyintézés nélkül, automatikus eljárásban is megkaphatja. Ehhez egy online nyilatkozatot kell kitölteni, amelyet – a részletes tudnivalókkal együtt – a megújult magyarorszag.hu oldalon talál.
A jogosítvány automatikus meghosszabbításával kapcsolatos információk és az ügyintézés elindítását szolgáló link:

https://magyarorszag.hu/szuf_fooldal#ugyleiras,76c5b9dc-6b5d-4102-8abfb3029d854f76%2Cnyilatkozat_a_vezetoi_engedely_
automatikus_hivatalboli_meghosszabbitasahoz

A meghosszabítás online ügyintézése illetékmentes.
A jogosítvány meghosszabbítása az automatikus ügyintézésre vonatkozó nyilatkozat hiányában 4000 forintba kerül, továbbá ez az összeg 1500 forintra módosul a nyugdíjkorhatárt betöltő igénylő esetén.
További részletek a magyarorszag.hu oldalon olvashatók.

3 egyszerű lépés

1. Orvosi vizsgálat (felkerül az EESZT-be)
2. Fénykép rendelkezésre állásának ellenőrzése: Amennyiben más személyi okmánya (személyi igazolvány, útlevél, jelenlegi vezetői engedély) kiállításának napja három évnél nem régebbi, akkor a megfelelő fénykép rendelkezésre áll a nyilvántartásban az új vezetői engedély kiállításához, ezzel teendője nincs.
Ellenkező esetben kizárólag fényképfelvételezés céljából személyes megjelenése szükséges bármely kormányablakban.
3. Online nyilatkozattétel Ügyfélkapu regisztráció birtokában a magyarorszag.hu oldalon (az előző két feltétel teljesülését követően)

Köszönjük az együttműködést!

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)