Az elmúlt hónapok krízishelyzete minden emléknapnál határozottabban mutatta meg az egészségügyben dolgozók munkájának jelentőségét. A magyar egészségügyi szakemberek lelkiismeretesen, magas szakmai színvonalon és emberséggel végzik munkájukat – hangsúlyozta Takács Szabolcs kormánymegbízott Veszprémben, a Semmelweis-napi ünnepségen, amelyen a Csolnoky Ferenc Kórház dolgozóit köszöntötték.

Emlékeztetett arra: Semmelweis Ignác, a világszerte legismertebb magyar orvos a korábban ismeretlen terület felfedezésén át jutott el az egészségügyet megváltoztató teljesítményig. Mint mondta: a koronavírussal kapcsolatos kérdéseinkre és bizonytalanságunkra az elmúlt periódus tapasztalata alapján a válasz az, hogy van okunk bízni a magyar egészségügyben, van okunk bízni a magyar egészségügyi dolgozók munkájában.

Takács Szabolcs a megye egyik legfontosabb, emblematikus intézményének nevezte a Csolnoky Kórházat, amelynek jelenlegi stabilitásához az elmúlt évek több fejlesztése, valamint a koronavírus idején a határozott kormányzati szerepvállalás is hozzájárult. Szólt arról is, hogy a kormányhivatal számos területen működik együtt a kórházzal, ez a közös munka pedig a járványügyi helyzet idején még szorosabbá vált. Takács Szabolcs köszönetet mondott a kórház szakembereinek és hangsúlyozta, hogy a lakosság bízik a munkájukban.

Lippai Norbert, a Csolnoky Kórház főigazgatója köszöntőjében arról beszélt, a világjárvány okozta nehéz és új kihívásra az intézmény dolgozói szakmai eltökéltséggel és összefogással reagáltak, amelynek eredményeként felkészülten néznek szembe a következő hónapokkal.

A rendezvényen adjunktusi és alorvosi kinevezéseket, valamint főigazgatói, ápolási igazgatói, orvosigazgató és gazdasági igazgatói kitüntetéseket adtak át.

Az év szakdolgozója díjat Szemethy Gréta, a Bőrgyógyászati Osztály főnővére vehette át. Az idén alapított Év közössége díjat a Neurológiai és Stroke Osztály kapta. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Semmelweis-díját Horváth Róbertné, a Gyermekosztály ápolója, részlegvezető vehette át Kurucz Katalintól, a szervezet területi vezetőjétől.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)