Állattartó telepek fejlesztését célzó támogatói okiratokat vehettek át tegnap a Veszprém megyei gazdák Nagy István agrárminisztertől. A pályázati folyamatok lebonyolításában jelentős szerepet játszott a Veszprém Megyei Kormányhivatal, amelynek képviseletében Takács Szabolcs kormánymegbízott is részt vett az ünnepélyes átadáson.

Nagy István beszélt arról, hogy a koronavírus okozta nehéz helyzetben a magyar gazdák helytállása hősies és példaértékű volt, amely hozzájárult ahhoz, hogy az agrárszektort stratégiai jelentőségű ágazattá emelje.

Hangsúlyozta, hogy az agráriumban dolgozók munkája elengedhetetlenül fontos és nélkülözhetetlen az emberek mindennapi életéhez, ezért a kormány mindent megtesz azért, hogy részese lehessen versenyképességük növelésének. A nagy érdeklődésre való tekintettel a kormány ötszörösére növelte a pályázat keretösszegét, amellyel a gazdák „tenni akarását” és befektetési szándékát kívánja támogatni, hogy az állattartó telepek megfeleljenek az európai unió előírásainak és színvonalának.
Veszprém megyében 25 támogatási kérelem érkezett be az „Állattartó telepek fejlesztése” pályázatra, amelyből 24 nyert el pályázati forrást. A projektek támogatási összege 11,5 milliárd Ft.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)