Június elejétől újra jár Veszprém megye kormányablak busza. A mobilizált ügyfélszolgálat 24-26 települést látogat rendszeresen, előre közölt menetrend szerint.

Takács Szabolcs kormánymegbízott a Veszprém Televíziónak elmondta: tavaly ezren, az idei év első negyedévében 300-an intézték személyesen hivatalos ügyeiket a kormányablakbusz segítségével. A kormányhivatal az elmúlt évhez hasonlóan – a vírushelyzet függvényében – az idén nyáron is tervezi az ügyintézés lehetőségének biztosítását a Balaton-parton, strandok parkolójában, illetve a legforgalmasabb Veszprém megyei fesztiválokon.

A buszban leggyakrabban ügyfélkapu-regisztrációval, személyi igazolvány-cserével, lakcímváltozás bejelentésével, vezetői engedély cserjével, diákigazolvánnyal kapcsolatos ügyeket intéznek az ügyfelek. Ettől az évtől már az EU TAJ kártya előállítására is lehetőség van a kormányablak buszban.

A maszkviselésre, kézfertőtlenítésre és a távolságtartásra vonatkozó javaslatok továbbra is érvényben maradnak a kormányablakokban, a hivatal ügyfélszolgálatain és a kormányablak buszban is.
A kormányablak busz legközelebb júliusban tart ügyfélfogadást. Az aktuális menetrend itt elérhető: http://kormanyablak.hu/hu/veszprem-megye-mobiliz%C3%A1lt-ugyfelszolgalat

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)