Takács Szabolcs kormánymegbízott részt vett augusztus 20-a az államalapítás és az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából megrendezett, Magyar Honvédség Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ ünnepi állománygyűlésén.

Fotó: MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ

A rendezvényen jelen voltak Veszprém megye fegyveres és rendvédelmi, valamint civil szervezeteinek vezetői. Ünnepi beszédében Berec Zoltán ezredes, a központ parancsnoka hangsúlyozta: Augusztus 20-a olyan ünnep, melynek során erősíthetjük az emberekben, a honpolgárokban a hazafiság érzését, a nemzettudatot, a jogos nemzeti büszkeséget; s melyből erőt meríthetünk a jelen és a jövő feladatainak nemzeti összefogással történő megvalósításához. Szent István király ezer év távlatából is példát mutat számunkra, tartást ad, szellemi hagyatéka, tanácsai, intelmei örökérvényűek, melyeket a mai napig követhetünk.

Az ünnepi beszédet követően Oláh Emil ezredes, protestáns tábori lelkész megáldotta a nemzeti szalaggal átkötött Újkenyeret.

Az állománygyűlésen átadták a Magyar Honvédség Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ elismeréseit, majd az ünnepi pillanatot a nemzetközileg is híres MH Légierő Zenekar műsora tette még emlékezetesebbé.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)