Végigjárta a megye négy kórházát Takács Szabolcs a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság elnöke, hogy személyesen tájékozódjon a Covid-betegellátás helyzetéről, az egészségügyi intézmények felkészültségéről.

A kormánymegbízott 64 ezer maszkot juttatott el a kórházak betegellátás terén szolgálatot teljesítő dolgozóinak.
Takács Szabolcs veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban, a farkasgyepűi Megyei Tüdőgyógyintézetben, az ajkai Magyar Imre Kórházban, és a pápai Gróf Esterházy Kórházban az intézmények főigazgatóival és más vezetőivel folytatott egyeztetést követően megköszönte az egészségügyi dolgozók lelkiismeretes, szakszerű és a koronavírus okozta helyzetben sokszor emberfeletti munkáját.
Dr. Töreki-Vörös Ibolya, a pápai kórház főigazgatója a Pápa és vidéke hírportálnak nyilatkozva megköszönte a kormányhivatal által az intézménynek biztosított hátteret és támogatást. Hangsúlyozta, a betegellátás biztonságához elengedhetetlen, hogy a kórházban összeszokott, felelőségteljes dolgozói gárda és kisegítő csapat dolgozik együtt. Mint mondta, az intézményben elvégezték átstrukturálást a koronavírus-fertőzött betegek ellátása érdekében.

(kormányhivatal.hu – papaesvideke.hu)