A 12 év feletti diákok második oltása folytatódik Veszprém megyében a mai és a csütörtöki napon. A Veszprém Megyei Oltási Munkacsoport az állandó meghívott tagokon túl a járási hivatalok vezetőivel, valamint a tankerületek és szakképzési centrumok vezetőivel kiegészülve szervezi és koordinálja az oltási tevékenységet.

Ezen a két napon a még be nem oltott 12 éven felüli diákoknak is van lehetőségük arra, hogy éljenek a lehetőséggel és felvegyék az oltást. Az iskolaorvosok mellett a háziorvosok és gyerekorvosok bevonásával történik a második vakcinák beadása is, akiknek áldozatos munkája nagyban hozzájárul a koronavírus elleni védekezés eredményességéhez.
A Veszprém Megyei Kormányhivatal fő célja – a kormány törekvéseivel összhangban, hogy a jelenléti oktatás továbbra is zavartalanul biztosított legyen a megyei iskolákban és a diákok biztonságban érezzék magukat.
A 12 év feletti gyerekeket, fiatalokat továbbra is könnyedén lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu holnapon, majd a regisztráció érvényesítését követően időpontot is lehet foglalni a kórházi oltópontokra a www.eeszt.gov.hu honlapon.  Ugyanez még azon pedagógusra és iskolai dolgozóra is igaz, aki esetleg még nem vette fel az oltást. A már korábban beoltott pedagógusok és iskolai dolgozók akár az elmaradt második és a harmadik oltásra is tudnak időpontot foglalni.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)