Május 17-én lejárt az Egységes Kérelem szankciómentes beadási határideje, június 9-ig van lehetőség a módosításra és új kérelmek beadására a megállapítandó támogatási összeg munkanaponkénti egy százalék csökkentése mellett.

Az elsődleges határidő végéig Veszprém megyében csaknem 4 500 kérelmet nyújtottak be a gazdák mintegy 160 010 hektár nagyságú területre vonatkozóan.

Az Egységes Kérelemben a legtöbb gazdálkodót érintő területalapú támogatás (SAPS) mellett további 39 db jogcímre, intézkedésre lehet igényelni támogatást az adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítésével.

A június 9-ig igényelhető támogatás munkanaponként egy százalékkal kerül csökkentésre. 2021. június 10-től sem a már beadott kérelem módosítására, sem új igény benyújtására nincs lehetőség.

A kitöltési felület a Magyar Államkincstár e-ügyintézési oldalán érhető el. Az Egységes Kérelem benyújtása kizárólag elektronikus úton történik, ehhez Ügyfélkapu regisztráció szükséges. Ügyfélkaput bármelyik Veszprém megyei kormányablakban díjmentesen nyithatnak a gazdálkodók, kollégáink segítségnyújtása mellett.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)