Március végéig jelentkezhetnek a helyi borászatok a „Veszprém Megye Bora” versenyre, amelyet a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Önkormányzat hirdetett meg.

A kitüntető címet 2011-ben alapította a Hivatal és a megyei önkormányzat azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a megye történelmi borvidékeire, kiváló boraira és hozzájáruljanak az ágazat sikeres marketingmunkájához. A zsűri által legjobbnak ítélt nedűk elnyerik a „Veszprém Megye Bora” kitüntető megnevezés használatának jogát. „Veszprém Megye Bora” a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Önkormányzat protokoll célokra használt hivatalos bora is lesz a következő évben.


A verseny nevezési feltételei:

  • egy száraz fehérbor (2017-es vagy 2018-as évjárat, minimum 500 palack, tervezett felvásárlási ár max. br. 3000 Forint)
  • egy száraz vörösbor (2016-os vagy 2017-es évjárat, minimum 500 palack, tervezett felvásárlási ár max. br. 3000 Forint)
  • A megmérettetésre csak Veszprém megye közigazgatási határain belül termelt, az adott borvidéken telepítésre engedélyezett szőlőfajtákból készült borral lehet nevezni.


Jelentkezési határidő: 2019. március 31.
A nevezés díjtalan.
További információk a csatolt Felhívásban. Jelentkezni lehet a csatolt Nevezési lap benyújtásával. A dokumentumok letölthetők innen:

 

Veszprém, 2019. március 21.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)