A következő időszakban három támogatással is segíteni kívánja az állam az agrár szektort, amelyből a kertészet-ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatására, valamint a kisebb- és közepes méretű állattartó telepek megújításának fejlesztésére újonnan nyílik lehetőség forrást igényelni.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is lehet pályázni a baromfi- és sertéstartó telepek járványvédelmi rendszereinek fejlesztésére május 5-től pályázati forrásból. A támogatási kérelmek benyújtásának határideje: 2021.07.27.
Bővebb információ: https://www.palyazat.gov.hu/mdosult-a-vp2-4117-20-baromfi-s-sertstarttelepek-jrvnyvdelmi-rendszereinek-fejlesztse-cm-felhvs

A kertészet-ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés pályázat keretén belül támogatás igényelhető ültetvények telepítésére, öntözés kiépítésére és gépek beszerzésére. A kérelmek benyújtására 2021. május 24 – 2021. augusztus 23 között lesz lehetőség.
További részletek: https://www.palyazat.gov.hu/megjelent-a-kertszet-ltetvnytelepts-s-gygynvnytermeszts-tmogatsa-cm-vp2-4132-4133-511-21-kdszm-felhvs
A kisebb- és közepes méretű állattartó telepek korszerűsítéséhez kíván segítséget nyújtani a harmadik támogatás, amelyre május 28-tól július 22-ig lehet pályázni.
Bővebben: https://www.palyazat.gov.hu/megjelent-az-llattart-telepek-megjtsnak-tmogatsa-cm-vp2-4119-21-kdszm-felhvs

A pályázatokat kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani a Magyar Államkincstár e-ügyintézési oldalán, amelyhez Ügyfélkapu regisztráció szükséges. Ügyfélkaput bármelyik Veszprém megyei kormányablakban díjmentesen nyithatnak a gazdálkodók, kollégáink segítségnyújtása mellett.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)