Takács Szabolcs kormánymegbízott vezetésével a mai napon újra ülést tartott a Megyei Oltási Munkacsoport, ahol megvitatták az elkövetkezendő időszak újabb járványügyi intézkedéseit.

Az oltási feladatok szervezése a megyében a rendelkezésre álló oltóanyagok és az igények összevetésével veszi kezdetét. A gördülékeny és tervezhető immunizálási tevékenység elengedhetetlen feltétele, hogy előzetesen felmérésre kerüljön a vakcina szükséglet.
Ezt követően augusztus 1-től a még be nem oltott 60 év felettieket személyesen keresik fel a háziorvosok és az orvostanhallgatók.
Ugyancsak a hét második felében kezdődik a szociális intézmények dolgozói számára a harmadik oltások beadásához szükséges feladatok megszervezése.
Augusztus 30-án és 31-én, valamint szeptember 2-án és 3-án pedig az oktatási intézményekben a 12-18 év közötti diákok oltása kezdődik meg az előzetesen feltérképezett igények szerint, mely igényfelmérést az oktatási intézmények végzik.
A Veszprém Megyei Kormányhivatal vezetője a megbeszélésen hangsúlyozta, hogy biztos benne, a harmadik oltások megszervezéséhez kapcsolódó együttműködés során is konstruktív kommunikáció alakul ki a tagok között és ugyanolyan elánnal, odaadással, őszinte munkához való hozzáállással vesz részt benne mindenki, ahogy azt tették az előző oltási feladatok megszervezésében is.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)