Július 1-től augusztus 31-ig ismét jelentkezhetnek diákmunkára a Veszprém megyei diákok és az őket foglalkoztatni kívánó munkáltatók. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Nyári diákmunka 2020. programra a megyében 125,5 millió forintot biztosít, amely legkevesebb 900 diák nyári foglalkoztatását teszi lehetővé.

A programban 16 és 25 év közötti nappali tagozatos diákok vehetnek részt, akik idén is választhatnak az önkormányzati diákmunka, valamint a mezőgazdaság, turizmus és vendéglátás területén végzendő munkák között.
Az első esetben területi, illetve települési önkormányzatok, egyházak biztosítják a foglalkoztatást, a diákok munkabére és a hozzá kapcsolódó szociális hozzájárulási adó 100%-os mértékben megtérítésre kerül. Ezt a támogatást legfeljebb 2 hónap időtartamra, maximum napi 6 órás foglalkoztatás esetén lehet kérelmezni.
2019 óta van lehetőség a balatoni régióban kiemelten fontos turizmus-vendéglátás, valamint mezőgazdaság területén államilag támogatott diákmunka végzésére. Ebben az esetben a munkaadók számára legfeljebb napi 8 órás munkavégzést támogat a program a munkabér és a hozzá kapcsolódó szociális hozzájárulási adó együttes összegének 75 %-ával, legfeljebb 2 hónap időtartamra. A fennmaradó bérköltség és járulékai a foglalkoztatót terhelik. A támogatás alapja mindegyik területen a minimálbér, illetve garantált bérminimum.
A Nyári diákmunka programban kötelezettséget vállalni a július 1. és augusztus 31. közötti időtartamban kezdődő és befejeződő foglalkoztatásra lehet.

A munkaadók és a nyári munkát vállaló diákok a lakóhely szerint illetékes járási hivatalok foglalkoztatási osztályain jelentkezhetnek.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)