A VII. Bakony Expót május 22. és 24. között rendezik meg a Veszprém Aréna előtti téren, hogy ismét felvonultassa a bakonyi tájon megtermelt páratlan kincseket és közös találkozási pontot biztosítson a termelők és a helyiek között. A Veszprém Megyei Kormányhivatal az előző évekhez hasonlóan idén is részt vesz a rendezvényen, a kormányablakbuszával lehetővé téve a gyors és egyszerű helyszíni ügyintézést a látogatók számára.

A bakonyi ízek vásáraként ismertté vált rendezvény és a Kormányhivatal közös célja, hogy felhívja a figyelmet az értékekre és támogassa az embereket széleskörű információ- és segítségnyújtással. Ez irányú törekvést szolgálja a Mobilizált Ügyfélszolgálat munkába állása is, amely az Expo teljes ideje alatt, az Aréna előtt állomásozva biztosít könnyen elérhető hivatali ügyintézési lehetőséget. Veszprém Megye első kormányablakbusza 2018. október 11-e óta, előre meghatározott menetrend szerint közlekedik, hogy a megye kisebb településein és eseti jelleggel speciális helyszíneken teljesítsen „kormányablaki szolgálatot”.

A kormányablakbusz lehetőséget biztosít többek között hatósági kérelmek beadására, valamint személyi igazolvánnyal, lakcímkártyával, útlevéllel, vezetői engedéllyel vagy ügyfélkapu regisztrációval kapcsolatos ügyek intézésére is.

Ügyfélfogadás a Bakony Expo mindhárom napján lesz 09:00 órától 16:00 óráig. A maszkviselésre, kézfertőtlenítésre és távolságtartásra vonatkozó szabályok természetesen a kormányablakbuszon is érvényesek.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)