A VII. Bakony Expót május 22. és 24. között rendezték meg a Veszprém Aréna előtti téren, ahol a termelők és a helyi lakosok találkozhattak egymással. A rendezvényen számos kiállító vett részt és az esős időjárás ellenére is nagy volt az érdeklődés az esemény iránt.

A „bakonyi ízek vásáraként” ismertté vált rendezvény fő törekvése, hogy megismertesse a helyiekkel a bakonyi vidéken megtermelt páratlan kincseket, ápolja és tovább adja a felnövekvő generációnak kulturális sokszínűségét és értékeit.

A zárónapon összesen öt kategóriában díjazták a termelőket és kézműveseket munkájuk elismeréseként. Az élelmiszer kategóriában a Rosales Veszprém lekvárjai nyerték el a legjobbnak járó díjat, az ital kategóriában a bándi Bandauer kézműves sörműhely diadalmaskodott. A kézműves termékek közül a Ro-Zita Kerámia termékei bizonyultak a legjobbnak, míg az innovatív termékek között a Nanana Dekor termékei arattak sikert. A Különdíjat a Bakonyvidéki Gombász Egyesület nyerte el.

Ezeken a díjakon kívül a Vásári Nagydíj is átadásra került, amelyet a Tési Tökmagolaj lelkes vállalkozása kapta. A díjat a Veszprém Megyei Kormányhivatal hozta létre azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a helyi vállalkozások értékteremtő munkájára és termékeik kiválóságára. Szívből gratulálunk az elismeréshez és munkájukhoz további sikereket kívánunk!

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)