Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesülettel a Veszprém Megyei Kormányhivatal. A dokumentumot Takács Szabolcs kormánymegbízott és Molnár Roland, az egyesület elnöke írta alá.

Egy közösség akkor működik jól, ha a tagok közötti eredendő egyenlőtlenségeket sikerül valamelyest kiegyenlíteni oly módon, hogy a gyengébb vagy rászoruló tagok mindig számíthatnak az erősebb, több lehetőséggel rendelkező tagok segítségére. Ezt a segítséget mindig könnyebb megadni akkor, amikor van megfelelő érdekképviselete egy bizonyos csoportnak – fogalmazott az együttműködés megkötésekor Takács Szabolcs.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal szándéka a mostani együttműködési megállapodással az, hogy kifejezze társadalmi felelősségvállalását és segítségnyújtási szándékát a veszprémi hátrányos helyzetű fiatalok felé, természetesen a saját lehetőségeihez és eszközeihez mérten – tette hozzá a kormánymegbízott.

Hangsúlyozta: egy régóta létező együttműködést rögzítettek ezúttal írásos formában is, bízva abban, hogy a dokumentum újabb színtereket nyit a város hátrányos helyzetű fiataljainak segítéséért folytatott közös munkában. Mint mondta: Veszprém városa és Veszprém megye egy-egy jól működő közösség, amelyben erős civil szervezetek működnek, és ahol a közösség többi tagja: az önkormányzatok, a cégek, az intézmények és szervezetek nyitottak a segítségnyújtásra. Úgy vélte: a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület erős képviseletet ad azoknak a fiataloknak, akiknek ezen közösségek tagjai szívesen segítenek.

Molnár Roland, az egyesület elnöke arról beszélt: a kormányhivatal szerepvállalása komoly segítséget jelent az egyesület tagjai és támogatottjai számára, egyebek mellett a hivatali ügyintézéseket illetően. Szólt arról is: tavaly csaknem 4 ezer diákot támogattak, idén pedig a tervek szerint több mint 30 rendezvényen vesznek részt a megyében.

Az együttműködési megállapodásban foglaltak szerint a Kormányhivatal szakemberei tájékoztatót tartanak az egyesület támogatottjainak a kormányhivatali ügyintézésről, illetve népegészségügyi témakörökben. A hivatal az egyesület családi rendezvényén a kormányablak busz jelenlétével segíti az ügyintézést. Támogatja az egyesület kommunikációját, illetve aktuális programjaiba lehetőség szerint bevonja az egyesületet. A hivatal az egyesület kirándulóinak rendelkezésére bocsátotta Vigyázunk Rád a Bakonyban!, illetve Vigyázunk Rád a Balatonon című térképes kiadványát a megfelelő példányszámban, illetve szerepet vállalt a szervezet bizonyos rendezvényein.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)