A Vidékfejlesztési Program keretén belül folyamatosan nyíltak és a nyár folyamán is folyamatosan nyílnak meg az új pályázati lehetőségek a mezőgazdasági kedvezményezettek számára. A nemzeti társfinanszírozás emelésével az előző évekhez képest jóval nagyobb forrás áll rendelkezésre, így még több pályázat finanszírozására nyílik lehetőség.

Az állattartó telepek megújításának támogatására irányuló pályázatok már lezárultak, amelynek során a fejlesztésre Veszprém megyében csaknem 90 db kérelem érkezett mintegy 2,3 Mrd Ft támogatási igénnyel.
A nagyobb volumenű, állattartó telepek fejlesztésére vonatkozó kérelmek száma eddig mintegy 27 db 13,1 Mrd Ft értékben.  A támogatásra 2021. augusztus 24-ig lehet pályázni.
A külterületi helyi közutak fejlesztésére eddig beérkezett kérelmek száma 11 db 1,5 Mrd Ft támogatási összegben. A pályázati forrásra 2022. november 30-ig lehet jelentkezni.
A kertészeti üzemek megújításának támogatására 2021. szeptember 28-ig van lehetőség benyújtani a kérelmet, de már az előző időszakban is jelentős számban érkeztek igények.
Az élelmiszeripari üzemek fejlesztésére igényelhető pályázat 2021. augusztus 31-én zárul, míg a komplex, teljeskörű megújításra irányuló beruházások támogatása több szakaszban elérhető lesz 2022.február 8-ig.
A terménytárolók, szárítók és tisztítók fejlesztésének támogatására felvehető támogatás első szakasza 2021. augusztus 16-án ér véget, de ezt követően még három szakaszban lesz lehetőség benyújtani a támogatásra a pályázatot.
A mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatására 2021. november 19-ig lehet pályázni 5 szakaszban.
A pályázati felhívások és további részletek a https://www.palyazat.gov.hu oldalon érhetők el.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)