A mai naptól lehet jelentkezni a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal „Vállalkozz Veszprém Vármegyében 2023” elnevezésű munkaerőpiaci programjára, amely az új egyéni vagy társas vállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező álláskeresők számára kíván támogatást nyújtani. A program célja a sikeres és eredményesen működő vállalkozások létrejöttének elősegítése, amely hozzájárul a vármegye munkaerőpiaci helyzetének javításához.

A munkaerőpiaci programban azok a legalább egy hónapja nyilvántartott álláskeresők vehetnek részt, akik a képzés során a vállalkozás indításához szükséges jogi, pénzügyi készségeket megszerzik, és akik a program keretében üzleti terv készítésével bemutatják az indítani kívánt vállalkozás hatékonyságát, valamint működésének részleteit.
A program 3.000.000 Ft vissza nem térítendő tőkejuttatást, valamint 6 havi minimálbérnek (232.000 Ft) megfelelő összegű vissza nem térítendő támogatást nyújt új vállalkozás indításának támogatására.
A vállalkozóvá válást elősegítő programra 2023. május 15-ig lehet jelentkezni Veszprém vármegyében a lakóhely szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályain.
A programmal és a támogatással kapcsolatos bővebb tájékoztatás a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztályán a 88/550-764 telefonszámon kérhető.

(Veszprém Vármegyei Kormányhivatal)