Április 13-án együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Kormányhivatal és az Országos Magyar Vadászkamara Veszprém Megyei Terület Szervezete.

Egy hosszú évekre visszanyúló, kiváló partneri együttműködést sikerült ma írásos keretbe foglalni, amelyet Takács Szabolcs kormánymegbízott és Pap Gyula, a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke írt alá.

A Kormányhivatal és a Vadászkamara fő célja, hogy megvédje a Veszprém megyében élő, rendkívül értékes nagyvad állományt és az élőhelyével harmonikus kapcsolatban lévő, fenntartható, hosszú távú minőségi fejlesztést tegyen lehetővé.
A megállapodás szerint a kormányhivatal vadászati hatósága – a Vadászkamara koordinálásában – kihelyezett trófeabírálatokat tart a Veszprém megyében található bakonyi, Marcal-medencei és Balaton-felvidéki vadgazdálkodási tájegységben.

A kihelyezett trófeabírálattal egyszerűbbé válik az ügyfelek trófea-bemutatási kötelezettsége, megkönnyíti és eredményesebbé teszi a vadászati hatóság trófeabírálati feladatának teljesítését.
Takács Szabolcs kiemelte, hogy a Veszprém Megyei Vadászkamara olyan példaértékű munkát végez, amely összefogja és képviseli a hivatásos és sportvadászokat, valamint szoros és jó kapcsolatot ápol az erdőgazdaságokkal. Tevékenységével hozzájárul a vadászközösség erősítéséhez és a hagyományok ápolásához. Lehetőséget biztosít arra, hogy az új tagok a régi, nagy tudással rendelkező vadásztársaktól új tudásra és ismeretekre tehessenek szert.
A kormánymegbízott örömmel fogadta az együttműködésre vonatkozó felkérést, mivel a kihelyezett bírálatoknak köszönhetően a vadásztársaságok tagjai, a vadászatra jogosultak időt és energiát takaríthatnak meg, amelyet a vadgazdálkodási tevékenységük ellátására tudnak fordítani.
Takács Szabolcs hangsúlyozta, hogy a kormányhivatal munkatársai végzik a hivatalos trófeabírálatot, majd összegzik a tapasztalatokat a bemutatott trófeák alapján. Kiállítják a szükséges dokumentumokat, ezt követően pedig személyes konzultáció keretében javaslatokat és véleményeket fogalmaznak meg.
A kormánymegbízott megköszönte a Veszprém Megyei Vadászkamara professzionális munkavégzését és reményét fejezte ki aziránt, hogy ez az együttműködési megállapodás újabb közös fejlődési lehetőségeket hoz magával.
Papp Gyula beszélt arról, hogy az együttműködés legfontosabb pontja az a bizalmi elv, amely a kormányhivatal és a vadászkamara között fennáll. Egy nagy vágya teljesült azzal, hogy sikerült közösen elérni, hogy „vadászterepen” végezzék a trófeabírálatokat a kormányhivatal munkatársai.

Úgy véli, hogy ebben a nehéz és kihívásokkal teli időszakban az együttműködés kölcsönösen segíti a közös munkát és fejlődési potenciált hordoz magában mindkét fél számára.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)