Helyszíni bejárást tartott Takács Szabolcs kormánymegbízott, dr. Kontrát Károly térségi országgyűlési képviselő és dr. Bóka István, Balatonfüred városának polgármestere a Balatonfüredi Járási Hivatal új épületének helyet adó területen. A munkálatok a szerződésben foglaltak szerint zajlanak és várhatóan jövő év elején átadásra kerül az új épület.

A kormánymegbízott elmondta, hogy az új épületben a Járási Hivatal Népegészségügyi-, a Foglalkoztatási-, Építésügyi- és Hatósági feladatokat ellátó osztálya fogja tevékenységét végezni. Éves szinten kb. mintegy 90 – 95 ezer ügyfél keresi fel a Járási Hivatalt Balatonfüreden, akik számára a beruházásnak köszönhetően egyszerűbbé válik az ügyintézés.

Fotó: Mike László

Takács Szabolcs kiemelte, hogy a beruházás kormányzati támogatással valósul, amelynek keretében mintegy 545 millió Ft állt rendelkezésre az új épület teljes körű megvalósítására.
A Veszprém Megyei Kormányhivatal vezetője köszönetét fejezte ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek, aki a költségvetési fedezetet biztosított az ingatlan megépítéséhez, Bóka Istvánnak, Balatonfüred polgármesterének, aki térítésmentesen biztosította az építési telket és az új épület terveinek elkészíttetését, valamint Kontrát Károly országgyűlési képviselőnek, aki közbenjárt és támogatást nyújtott az építkezés megkezdéséhez.


Fotó: Mike László

A kormánymegbízott beszélt arról is, hogy április 7-én írták alá a szerződést a kivitelezővel, az azt követő napon pedig már sor került egy új munkaterület átadására. Az épület gyakorlatilag szerkezetkész állapotban van és a munkálatok megfelelő ütemben haladnak.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)