A mobilizált kormányablak ügyfélszolgálat kiegészíti annak a 307 kormányablaknak a tevékenységét, amely jelenleg Magyarországon működik – hangsúlyozta Dr. Domokos Péter kormányablakokért felelős miniszteri biztos a második Veszprém megyei kormányablakbusz átadásán szeptember 14-én Balatonszepezden.

Takács Szabolcs kormánymegbízott a rendezvényen beszélt arról: mostantól közlekedik a két kormányablakbusz, az egyik a Balaton-felvidéken, a másik pedig a Somló környékén és a bakonyi falvakban teljesít majd szolgálatot.
Domokos Péter kiemelte, hogy a kormányablakbusz szolgáltatás rendkívül népszerű mobil jellege miatt, hiszen az állampolgárok részére lakóhelyükön biztosítja annak a mintegy 2 500 ügy intézésének lehetőségét, amelyet a kormányablakokban el lehet intézni.

Az ünnepélyes átadó a part menti dombok oldalában megbúvó kis üdülőtelepülésen, Balatonszepezden került megrendezésre, amelyhez személyes kötődése erős a miniszteri biztosnak és ő kérte, hogy ebben a községben kerüljön sor az átadásra. Kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa a gyors és egyszerű ügyintézés lehetőségét a kisebb, elzártabb községekben is.

Hangsúlyozta: a most átadott busz egy harmadik generációs kormányablakbusz, több mint 120 000 ügyféltalálkozás volt már, amely során az összes tapasztalatot összegyűjtötték a kollégáktól és rengeteget dolgoztak azon, hogy ez a busz a lehető legkényelmesebben szolgálja ki az ügyfeleket. A busz akadálymentes, tehát kerekesszékkel is nagyon könnyen megközelíthető.

Takács Szabolcs elmondta: a 2018-ban átadott első kormányablakbusz beváltotta a hozzáfűzött reményeket, hiszen az elmúlt években több ezer elégedett Veszprém megyei állampolgár intézhette ügyeit lakóhelyéhez közel.

Fontosnak tartotta kiemelni, hogy az új kormányablakbuszban már tabletek is elhelyezésre kerültek, amelyek lehetővé teszik az előzetes időpontfoglalással érkező ügyfelek fogadását. Ennek köszönhetően a várakozási időt minimálisra tudjuk csökkenteni, növelve ezáltal az állampolgár elégedettségét.

A kormánymegbízott köszönetét fejezte ki dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkárnak, hogy Veszprém megye egy újabb kormányablakbusszal gazdagodhatott, dr. Domokos Péter kormányablakokért felelős miniszteri biztosnak, aki maximálisan támogatta a kezdeményezést és minden kollégának, aki munkájával hozzájárul ahhoz, hogy az állampolgárok életét megkönnyítse. Arra buzdít minden Veszprém megyei állampolgárt, hogy minél többen vegyék igénybe a kormányablakbusz szolgáltatásait.

Az átadás után az első ügyfelek már éltek is a mobil ügyintézés lehetőségével és elkészíttették személyes okmányaikat.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)