A védekezés területén elvégzett munka elismeréseként a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság már a pandémia előtt, 2017-ben megalapította a „Veszprém Megye Védelméért” emlékplakett elismerést, de a mai napon azokat a személyeket és szervezeteket részesítették kitüntetésben, akik az elmúlt mintegy másfél évben – a világjárvány időszakában – nagyobb részt vállaltak abban, hogy megfékezzék a koronavírus terjedését és példaértékű helytállásukról tettek tanúbizonyságot.

Az átadási ünnepségen Takács Szabolcs kormánymegbízott és dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár, az Országos Oltási Munkacsoport vezetője köszöntötte a megjelenteket és kiemelten üdvözölte a kitüntetésben részesülteket.

Takács Szabolcs elmondta, hogy köszönet illeti a Veszprém Megyei Kormányhivatal munkatársait, akik részt vesznek az oltási tevékenység szervezésében és koordinálásában, a kormányablakokban dolgozókat, akik a frontvonalban teljesítenek szolgálatot és az egészségügyben dolgozókat – a fekvő – és járóbeteg ellátásban foglalkoztatottakat, továbbá háziorvosokat, akik mindent megtesznek azért, hogy emberéleteket mentsenek.

A kormánymegbízott kiemelte, hogy a kitüntetésre érdemesek kiválasztásánál mindig örömmel tapasztalja, hogy a megyében számos olyan áldozatkész, elhivatott és lelkiismeretes személy végzi – időt és energiát nem sajnálva – munkáját, akiknek nagyon sokat köszönhet Veszprém megye lakossága.
„2021-ben is számos ajánlás érkezett és nagyon nehéz volt döntést hozni, hiszen sok kiválóan teljesítő potenciális kitüntetett közül kellett választanom. – fogalmazott. Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy nemcsak maga a díjazott nyeri el ma az elismerést, hanem a mögötte álló szervezet is, hiszen a támogató háttér munkája nélkül nem jöhetne létre értékes produktum – tette hozzá a kormánymegbízott.”

Dr. György István köszöntőjében beszélt arról, hogy világszínvonalú teljesítményt nyújtott a magyar egészségügy és a kormányhivatalok, akiknek elévülhetetlen érdemei vannak a sikeres oltási tevékenység szervezésében. Köszönetét fejezte ki a megyei szakemberek áldozatkész és elhivatott munkájáért és azért az összefogásért, amelynek köszönhetően eredményesen tudtuk kezelni a legnehezebb időszak kihívásait is. Ezután gratulált a kitüntetésben részesülteknek.

A köszöntőket követően adták át az emlékplaketteket.

Az alapítás óta összesen 23 kiválóan teljesítő személy vagy szervezet vehette át az elismerést, az idei évben pedig 6 személy és 4 szervezet példamutató és felelősségteljes munkáját értékelte kitüntetéssel a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság elnöke.
A koronavírus-járvány elleni küzdelemben tanúsított kimagasló munkájáért, elhivatottságáért, kooperatív együttműködéséért és segítőkész hozzáállásáért Veszprém Megye Védelméért emlékplakettet kapott:

 

  • Dr. Pápai Enikő, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője, megyei tisztifőorvos
  • Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális intézménye
  • Dr. Czaun Katalin, a Veszprémi Járási Hivatal vezetője
  • Veszprémi Petőfi Színház
  • Dr. Bujdosó László, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc kórház osztályvezető főorvosa
  • Beurer-Hungária Kft.
  • Dr. Kiszely Pál elnök úr
  • Kosztyu György rendőr őrnagy úr
  • Tatai László Géza, a Veszprém Megyei Kormányhivatal munkatársa
  • Veszprém Megyei Kutató Mentő Szolgálat.
A Veszprém Megyei Kormányhivatal szívből gratulál minden kitüntetettnek és további munkájukhoz jó egészséget és sok sikert kíván.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)