Veszprém megyében is folytatódik a Covid 19 elleni védőoltások beadása az idősotthonokban. Ezzel párhuzamosan további csoportos tesztelésre is sor kerül, amit ezúttal a gyermekvédelemben és szociális alapellátásban tevékenykedők vehetnek térítésmentesen igénybe. Mindkét feladatot a Veszprém Megyei Kormányhivatal koordinálja.

Fotó: MTI

A kormány által oltási tervét követve, a kormányhivatal koordinálásával most szombaton a veszprémi Életöröm Idősotthon lakói és dolgozói vehetik igénybe a koronavírus elleni védőoltást – mondta Takács Szabolcs kormánymegbízott, aki emlékeztetett arra: még zajlik az egészségügyben dolgozók védőoltásának beadása is, valamint három, 150 főnél nagyobb létszámú Veszprém megyei idősotthon lakói és dolgozói is megkapták a vakcinát, ha azt igényelték. A kormánymegbízott hangsúlyozta: fontos, hogy az elsők között a legveszélyeztetettebbek jussanak hozzá a vakcinához. Az oltási folyamatot a kormányhivatal kollégái koordinálják, a kórházak orvosai pedig magát az oltás beadását végzik el. Az oltás beadása előtt az igénylőknek hozzájáruló nyilatkozatot kell kitölteniük.

Takács Szabolcs

Takács Szabolcs arról is beszélt: az egészségügyi védelmi intézkedések betartása mellett folytatódnak a tesztelések is, amellyel kiszűrhetőek az esetleg tünetmentes vírushordozók. A kormányhivatal munkatársainak munkavégzésével a hétvégén a gyermekvédelemben és szociális alapellátásban tevékenykedőknek biztosítják a tesztelés lehetőségét a megyében hat helyszínen: Veszprémben, Pápán, Ajkán, Tapolcán, Balatonfüreden és Várpalotán. Regisztrálni január 15-én pénteken 14 óráig lehet a https://szocszures.kh.gov.hu címen.

Fotó: MTI

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)