A Veszprém Megyei Kormányhivatal a májusi bértámogatásokat előlegként fizette ki, így már megérkezett a májusi kompenzáció az arra jogosult vállalkozásokhoz. A megyében 3,8 milliárd Ft támogatásban részesültek az érintett munkáltatók közel 7 000 fő vonatkozásában.

A program első kiírása szerint a megítélt támogatások utólagos finanszírozással kerültek kifizetésre. A kormány döntését követően február óta előlegként folyósítjuk a hozzájárulásokat.
Az Ágazati bértámogatási program nyújtja a legnagyobb segítséget a komoly nehézségekkel küzdő szektorok vállalkozásainak. A program keretén belül a munkavállaló bérének felét térítjük meg a mindenkori minimálbér másfélszereséig. Az állam a járulékokat is elengedi, így mintegy kétharmad fedezetet biztosít.
A kormány a támogatást kiterjesztette a harmadik hullámban átmenetileg bezárásra kényszerülő, főként kiskereskedelmi cégek és szolgáltatók részére is. A gazdaság lépcsőzetes újraindításával a kedvezményezettek köre ismét leszűkült, így az ágazati bértámogatást májusra alapvetően a turizmus-vendéglátásban és a szabadidős szolgáltatásokban tevékenykedők igényelhetik még május 31-ig. A kérelmeket a Veszprém Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztályához kell benyújtani. Akik már eddig is igényelték, azoknak nincs további feladatuk, automatikusan megkapják a májusi bértámogatást. A kérelem benyújtásához szükséges dokumentumok letölthetők a www.munka.hu oldalról.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)