A Veszprém Megyei Kormányhivatal főépülete és Veszprémi Járási Hivatalának épülete is csatlakozott az idei Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozathoz.

A veszprémi Megyeháza 1885 és 87 között épült eklektikus épületét, és a megyeszékhely járási hivatalának, valamint egyik kormányablakának helyt adó, 1800-as évek elején épült kettős épületet tekinthetik meg, akik bekapcsolódnak a szeptember 19-20-ai eseménysorozatba.

Takács Szabolcs kormánymegbízott ebben a témában adott interjút egy Magyarország 19 megyéjének műemlékvédelmi beruházásait bemutató kisfilmhez. Mint mondta: a kormányhivatal örömmel csatlakozott a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozatához, már csak azért is, mert a hivatal több műemlék vagy műemléki védettségű épülettel is büszkélkedhet Veszprémben és Pápán. Takács Szabolcs hangsúlyozta: nemcsak ezen épületek, hanem minden kormányhivatali épület karbantartására nagy gondot fordítanak, hogy méltó helyszínt biztosítsanak az állami feladatellátásnak és az ügyfelek fogadásának.

Az idei Kulturális Örökség Napjai rendezvényen a kormányhivatal főépületét és a Veszprémi járási hivatal épületét láthatják az érdeklődők szeptember 19-én és 20-án 10.00 és 14.00 óra között.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)