Részt vett a Veszprém Megyei Oltási Munkacsoport ülésén György István területi közigazgatásért felelős államtitkár, az Operatív Törzs oltási munkacsoportjának vezetője.

Az ülésen áttekintették az elvégzett és soron következő feladatokat. György István emlékeztetett arra: nemrég fejeződött be a szociális intézmények oltása, ahol országosan 72 ezer védőoltást adtak be az azt igénylőknek. Hozzátette: ezen a héten megkezdődött a legidősebbek oltása, összesen 1080 praxisban a 10-10 legveszélyeztetettebb kaphatja meg a Moderna vakcinát, praxisonként további 6 fő pedig a kórházi oltópontokon a Pfizer védőoltáshoz juthat hozzá. - Igy összesen körülbelül 40 ezer ember beoltása tud megtörténni ezen a héten – tájékozatott az államtitkár.
György István szólt arról is: az országos oltási munkacsoport ülésen minden héten mérleget vonnak, hogy mennyi vakcina áll rendelkezésre, ennek függvényében kezdődik meg a következő heti oltási munka.
Takács Szabolcs kormánymegbízott tájékoztatta György Istvánt a Veszprém Megyei Oltási Munkacsoport munkájáról. Elmondta: sikerült az elmúlt hét vasárnapig a megye egészségügyi dolgozóinak nagy százalékát beoltani és a szociális intézményekben mindenütt befejeződött az első oltások beadása.
Mint mondta: a héten megkezdődött a tömeges oltás a 60 év feletti, krónikus betegségekkel küzdők körében. - Veszprém megyében 40 háziorvosi körzetbe érkezett Moderna vakcina, a kórházi oltópontokon pedig az orvosok félóránkénti időbeosztással várják az érkező időskorúakat. Az oltások beadása vasárnap befejeződik.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)