Veszprém Megyei Kormányhivatal

Takács Szabolcs

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2021. április 7. 13:36

Új épületet kap a Balatonfüredi Járási Hivatal

Aláírta a Veszprém Megyei Kormányhivatal Balatonfüredi Járási Hivatala új épületének kivitelezéséről szóló szerződést Takács Szabolcs kormánymegbízott és Kis Szabolcs, az építő V-BER Mérnöki és Tender Kft. ügyvezetője.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2021. április 1. 9:38

Fokozott fogyasztóvédelmi ellenőrzések segítik a vásárlókat Húsvét előtt

Nem találtak nagyobb problémát a Veszprém Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi szakemberei a Húsvét előtti célzott ellenőrzéseken. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által elrendelt vizsgálatok során kiemelt figyelmet fordítottak a megvételre kínált áruk árfeltüntetésére – különös tekintettel az ünnepi termékek esetében –, valamint a megtévesztő kereskedelmi gyakorlat megszüntetésére.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2021. március 18. 10:34

Már több mint 21 ezer megyei munkahelyet mentettek meg a koronavírus-járványban a kormány gazdaságvédelmi intézkedései

A koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások megsegítésére 2020 októberében újabb támogatási formákat vezetett be a kormány, majd a március 8-ai szigorítások miatt a támogathatók körét tovább bővítette. Az ágazati bértámogatást és a kutatás-fejlesztési szektor munkaerő-támogatását a Veszprém Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztályán, a vállalkozások munkaerő támogatását a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain elektronikus benyújtással igényelhetik a megyei gazdasági szereplők. A munkahelyek megtartását célzó kormányzati segítség a koronavírus-járvány három hullámában összesen már több mint 21 ezer megyei munkahely megtartásához járult hozzá.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2021. március 3. 13:31

Bútorokat adományozott a hivatal a hátrányos helyzetű fiataloknak

Hátrányos helyzetű fiataloknak adományozott bútorokat, valamint a koronavírus elleni védekezéshez orvosi és FFP2-es maszkokat, illetőleg kézfertőtlenítőket a Veszprém Megyei Kormányhivatal.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2021. március 2. 12:55

Több mint 20 ezer megyei munkahely megtartását segítette eddig a Gazdaságvédelmi Akcióterv

Március elsejéig csaknem 24 ezer oltást adtak be Veszprém megyében – erről is beszélt Takács Szabolcs kormánymegbízott a Veszprém TV eheti magazinműsorában. Hozzátette: hétről hétre akár több alkalommal is ülésezik a Veszprém Megyei Oltócsoport, amelynek feladata, hogy az Országos Oltócsoport iránymutatását követve megszervezze a vakcinák eljuttatását az oltóhelyekre, illetve a védőoltást igénylő megyei emberekhez.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2021. február 24. 17:00

Megérkezett a Sinopharm vakcina a Veszprém megyei háziorvosokhoz

A Veszprém Megyei Oltási Munkacsoport döntött a héten érkező oltóanyagok elosztásáról. A kedden érkezett több mint 9 ezer Sinopharm-vakcinát a megye valamennyi háziorvosi praxisába már el is juttatta a kormányhivatal. Ezzel az oltóanyaggal a regisztrált 60 év felettieket oltják be a háziorvosok, így a megyében már mind az öt, Magyarországon forgalomban lévő oltóanyag felhasználása megkezdődik.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2021. február 24. 15:18

Továbbra is érvényesek a lejárt okmányok és marad az időpontfoglalás

A veszélyhelyzet idején az okmányokra, továbbá az ügyintézésre vonatkozó hatályos szabályozás szerint a magyar hatóság által kiállított, Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányok – egyebek mellett a gépjármű műszaki érvényességi idejét tartalmazó forgalmi engedély – a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig érvényes.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2021. február 22. 10:33

Közlekedési korlátozás Balatonalmádiban

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy Balatonalmádi kormányablaka és a Széchenyi sétány 1. szám alatti ügyfélszolgálatok holnap, február 23-án csak gyalogosan lesznek megközelíthetőek.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2021. február 17. 15:33

Veszprém megyében már csaknem 11 ezren kaptak Covid elleni védőoltást

Újabb 90 háziorvos részére szállított ki AstraZeneca-vakcinát a Veszprém Megyei Kormányhivatal. Praxisonként 10-10, regisztrált, 18 és 59 év közötti krónikus betegnek adhatják be a védőoltást a háziorvosok. Ezzel egyidőben zajlik az idős betegek immunizálása a kórházi oltópontokon, valamint folytatódik az egészségügyi dolgozók és szociális intézményben lakók második oltásainak beadása is.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2021. február 10. 13:32

Megérkeztek a Veszprém megyei háziorvosokhoz az AstraZeneca oltóanyagok

Kiszállította az AstraZeneca oltóanyagokat a háziorvosoknak a Veszprém Megyei Kormányhivatal. A mai nap folyamán hatvan háziorvos kap 10-10 fő beoltására elég vakcinamennyiséget, amelyet a 18-59 év közötti krónikus betegségben szenvedők oltására használnak fel péntekig – mondta Takács Szabolcs kormánymegbízott, a Veszprém Megyei Oltási Munkacsoport elnöke.