Veszprém Vármegyei Kormányhivatal

Takács Szabolcs

főispán

Vezető hírek

Veszprém Vármegyei Kormányhivatal, 2023. június 1. 16:19

Államtitkári látogatás Veszprémben

Dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár, dr. Almási Győző hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkár és Takács Szabolcs főispán közös vezetői értekezletet tartott június elsején a Megyeházán.

Veszprém Vármegyei Kormányhivatal, 2023. május 31. 8:22

Június 9-ig van lehetőség az Egységes Kérelem beadására

Idén április 20-án nyílt meg az Egységes Kérelem kitöltési felülete, amelynek során mintegy 50 közvetlen támogatási és vidékfejlesztési jogcímen lehet támogatást igényelni, illetve ezekkel kapcsolatban adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni.

Veszprém Vármegyei Kormányhivatal, 2023. május 26. 8:38

Veszprém vármegyében is folytatódik a földértékesítési program

Veszprém vármegyében 19 településen, 35 tagban mintegy 967,1700 hektár újabb állami földterület kerülhet a gazdálkodókhoz 2023. július 3-7. napok között. Az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes gazdaságokat és a helyi termelők földhöz juttatását segíti.

Veszprém Vármegyei Kormányhivatal, 2023. május 24. 11:43

Informatikai átállás miatt szünetel a gépjármű-ügyintézés május 30-án

Megújítja a Belügyminisztérium az országos járműnyilvántartást, ezért 2023. május 30-án, kedden Veszprém vármegye kormányablakaiban informatikai átállás miatt nem lesz lehetőség a gépjárművekkel kapcsolatos ügyek intézésére. A tervezhető ügyekkel javasolt másik napon felkeresni az ügyfélszolgálatokat.

Veszprém Vármegyei Kormányhivatal, 2023. május 23. 9:27

Ismét vért adtak munkatársaink

Májusban ismét vért adtak a kormányhivatal önzetlen segítségnyújtói. A Veszprém Vármegyei Kormányhivatal évről évre szervez kormánytisztviselői véradást munkatársai körében, amelyen egyre több kolléga vesz részt azzal a szándékkal, hogy segítse embertársait.

Veszprém Vármegyei Kormányhivatal, 2023. május 18. 13:13

Honvédelmi referensek képzése a Megyeházán

A védelmi és biztonsági igazgatás átfogó reformjával és jövőbeni átalakításával kapcsolatos honvédelmi feladatokról szóló kormányrendelet értelmében a 200 főt meghaladó lakosságszámú településeken a polgármestereknek honvédelmi referenst kell kijelölniük a védelmi és biztonsági feladatokra való felkészülés település szintű feladatainak ellátása érdekében. Veszprém vármegyében mintegy 70 kijelölt honvédelmi referens részére szervezett képzést a Honvédelmi Minisztérium és a Veszprém Vármegyei Területi Védelmi Bizottság.