2014. március 28-tól működik a szombathelyi Hollán Ernő utcai Kormányablak, ahol augusztus 6-án délelőtt már a tízezredik ügyfelet köszöntötték.

Jogosítványa érvényességi idejének meghosszabbítására érkezett a kormányablakba Magyarics Henrietta szombathelyi lakos, akit  Görcz Gyula Csaba, a Szombathelyi Járási Hivatal vezetője virággal köszöntött.  Az ügyfél elmondta, elégedett volt az ügyintézéssel, várakozási idő nélkül, pár perc alatt elintézték az ügyét.

A Hollán Ernő utcai Kormányablak rövid idő alatt népszerű lett az ügyfelek körében. Kezdetben naponta átlagosan 70 állampolgár kereste fel az ügyfélszolgálatot, ez a szám mára már megduplázódott.

A Kormányablak itteni munkatársai havonta közel 3000 ügyet intéznek. A legnagyobb  igény a személyi okmányok ügyintézése iránt mutatkozik, de gyakori a gépjármű okmányokkal kapcsolatos kérelem is. 

Az ügyfelek ügyintézési kedvét a nyári szabadságok sem törték meg, melyet bizonyít, hogy a Hollán Ernő utcai Kormányablak  alig 4 hónap elteltével már a 10.000-dik ügyfelét köszöntötte!  

 

(Vas Megyei Kormányhivatal)