Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült Popovicsné dr. Tisza Edit, a kormányhivatal igazgatója.

Popovicsné dr. Tisza Edit jogi tanulmányait az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen végezte 1978 és 1983 között.

A Vas Vármegyei Kormányhivatal megalakulásától igazgatóként aktívan részt vesz a megye önkormányzati vezetői, a jegyzők és a Közigazgatási Hivatal, majd a Kormányhivatal szakmai kapcsolatának szorosabbá tételében.

A napi munkája mellett az újonnan belépő kollégák közigazgatási alap- és szakvizsgára való felkészítését is segíti.

2012 és 2022 között a jogi szakvizsgáztatásban is tevékenyen közreműködött, átadva a fiatalabb korosztály számára azt az elméleti műveltséget, amelyet évtizedek alatt megszerzett. Szakmai elkötelezettsége is példaadó, 1995 óta a Magyar Jogászegylet Vas Vármegyei Szervezetének tagja.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter adta át a díjat Popovicsné dr. Tisza Edit igazgató asszonynak Fotó: Miniszterelnökség

A területi közigazgatás többlépcsős reformja kapcsán a Hivatalt érintő szervezeti változásokkal együtt járó kihívások lehetőséget adtak számára, hogy jogi ismeretei mellett a koordinációs képességeit is kamatoztassa, elősegítve ezzel a szervezet működőképességének biztosítását.

Popovicsné dr. Tisza Edit munkáját a pályáján eltöltött közel 40 éve alatt mindvégig a szakmája iránti magasfokú lojalitása jellemezte.

A Miniszteri Elismerő Oklevelet a Várkert Bazárban tartott ünnepségen a kormányhivatal igazgatójának, Vámos Zoltán főispán felterjesztésére, dr. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter adta át.

(Vas Vármegyei Kormányhivatal)