A Vas Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály Földhivatali Osztályának épülete 65 millió forintból újult meg.

A Földhivatali Osztály Welther Károly utcai felújított épületének ünnepélyes átadóját november 30-án tartották Szombathelyen.

A több mint 65 millió forintos energetikai beruházás során kicserélték a kazánt, az ablakokat és az ajtókat, valamint új szigetelést is kapott az épület.

A cél az alacsony szén-dioxid-kibocsátású, gazdaságos üzemeltetés megvalósítása volt, ennek érdekében egy napelemes rendszert is kiépítettek, és korszerűsítették a világítást is.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott köszöntőjében hangsúlyozta: a földhivatalokban végzett közhiteles nyilvántartás az állam iránti közbizalom egyik pillére.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott ünnepi köszöntőt mondott Fotó: Kabinet

Az itt dolgozók munkája nélkül sem a nemzetgazdaság, sem a magánszféra nem tudna működni. Ez a felújítás annak a megbecsülésnek a jele, amit a magyar állam kifejez az állampolgárok irányába – mondta a kormánymegbízott.

Dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője kiemelte: nem véletlen, hogy az átadón jelen van az igazságszolgáltatás, a honvédség és katasztrófavédelem, a közigazgatás és a politika egy-egy képviselője is.

Az ország berendezkedésének alapja a tulajdon szentsége. Talán sokan nem is tudják, hogy az ingatlan tulajdonjoga az ingatlan-nyilvántartási rendszerbe való bejegyzéssel keletkezik. Az életünk és gazdasági fejlődésünk is elképzelhetetlen egy jól működő, naprakész ingatlan-nyilvántartási rendszer nélkül. A földhivatalok és az abban dolgozó tisztviselők a magyar állam létének egyik legfontosabb feltételét teremtik meg. Aki belép egy Vas megyei közhivatalba, az érezze azt, hogy ez egy erős, virágzó, biztonságot nyújtó állam – fogalmazott a képviselő.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott, dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, dr. Puskás Tivadar polgármester és Szabó Lajos főosztályvezető-helyettes átvágja a szalagot Fotó: Kabinet

A beszédek után Gregersen-Labossa György evangélikus lelkész és Császár István egyházmegyei kormányzó megáldotta az épületet.

– Az állam feladata, hogy megvédje polgárait, és hogy megfelelő körülmények között gyakorolja a tevékenységét. Külön köszönöm, hogy a Vas Megyei Kormányhivatal 11 épületéből, amelyek összesen 1,1 milliárd forintból újulnak meg, öt Szombathelyen van. Vas megye és Szombathely csak úgy fejlődhet, ha Vas megye egyben Szombathely is és Szombathely egyben Vas megye is - hangsúlyozta dr. Puskás Tivadar polgármester pohárköszöntőjében.

Fotó: Kabinet

A rendezvényen részt vett Dr. Andor Szabolcs a Szombathelyi Törvényszék elnöke és Dr. Simon József főügyész.

A Vas Megyei Kormányhivatal részéről Ágh Ernőné főigazgató, Popovicsné dr. Tisza Edit igazgató, dr. Kovács Györgyi a Szombathelyi Járási Hivatal vezetője, Horváthné dr. Sélley Erzsébet az Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály vezetője és Szabó Lajos a Földhivatali Osztály vezetője is ott volt az épület átadásán.

 

Az épület 65 millió forintból újult meg Fotó: Kabinet

A rendezvényen készült képeket a linkre kattintva megtekintheti.

(Vas Népe, Vas Megyei Kormányhivatal)