Dr. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nemzeti ünnepünk alkalmából Magyary Zoltán-díjat adományozott Ágh Ernőnének. A kormányhivatal főigazgatója az elismerő kitüntetést a Várkert Bazárban megrendezett ünnepségen vette át.

Ágh Ernőné a Vas Vármegyei Kormányhivatal 2011. január elsejei megalakulása óta tölti be a főigazgatói tisztséget. Az államigazgatás szervezetének 2010-ben indult átszervezésében, reformjában a hivatal vezetőjeként meghatározó szerepet vállalt. Átfogó tudása, értékelő képessége a szerteágazó feladatok és struktúrák összehangolásában rendkívüli hatékonysággal működött. Hatalmas munkabírása példaként szolgált az őt körülvevő és segítő munkatársaknak.

Az elmúlt 12 évben a Vas Vármegyei Kormányhivatal főigazgatójaként változatlan tetterővel, a különböző szakmai területek problémáinak és igényeinek megismerésére törekedve igyekezett megteremteni a Hivatal hatékony működéséhez szükséges felételeket. Döntéseiben a komplex gondolkodása és maximalizmusa tükröződött, de kollégáitól is elvárta a képességeik legteljesebb kiaknázását, amely nagyban hozzájárult a szervezet sikereihez.

A Magyary Zoltán-díjat dr. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter adta át Ágh Ernőné főigazgató asszonynak Fotó: Miniszterelnökség

Ágh Ernőné főigazgató asszony több évtizedes példaértékű, magas fokú elhivatottsággal végzett munkáját követően 2023 májusában nyugdíjba vonul.

A Magyary Zoltán-díjat a Várkert Bazárban tartott ünnepségen a kormányhivatal főigazgatójának, Vámos Zoltán főispán felterjesztésére, dr. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter adta át.

(Vas Vármegyei Kormányhivatal)