Harmadik alkalommal tartották meg a megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő személyek társadalmi befogadását és foglalkoztatási rehabilitációját segítő "Duo Day – Neked munka, nekem álom!" elnevezésű rendezvényt Vas megyében.

Idén május 17-én rendezték meg a nagy sikerű kampányt, amelynek keretében megváltozott munkaképességű, illetve fogyatékkal élő személyek kaphattak lehetőséget álommunkájuk kipróbálására.

A sajtótájékoztatót a Szombathelyi Járási Hivatal Nyugdíjbiztosítási Osztályának otthont adó épületben tartották.

A program résztvevőit, a megjelent újságírókat és vendégeket dr. Krecskó Erika is köszöntötte. A Szombathelyi Járási Hivatal Foglalkoztatási, Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályának vezetője elmondta: a program a megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő személyek és a munkáltatók találkozását szolgálja.

Harmadszor tartottak Duo Day-t Szombathelyen Fotó: Kabinet

A Munkaerőpiacon Maradás Egyesület képviseletében Baradits-Szabó Veronika szólt arról, hogy ezen a napon országszerte 228-an próbálhatták ki "álommunkájukat."

Megyénk több településén összesen 12 személynek nyílt lehetősége arra, hogy megismerkedhessenek egyebek mellett a cukrászmesterséggel, csokoládékészítéssel, de a tűzoltói hivatással és a színházi súgói feladatokkal is.

A programban szakmai résztvevőként közreműködött a Vas Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya és a Szombathelyi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya.

(VMKH)