Vas megyében három kormányablak várja az ügyfeleket december 22. és január 6. között elrendelt igazgatási szünet alatt is. Ebben az időszakban a legtöbb hivatali ügyfélszolgálat zárva lesz, de a halaszthatatlan közfeladatokat és hatósági teendőket ellátják a kormányhivatalok. Azt javasoljuk, hogy az előre tervezhető ügyeket még december 21-ig intézzék el, a szünet alatt csak a legsürgősebb esetekben keressék fel az ügyfelek a nyitva tartó kormányablakokat.

A háború és az elhibázott brüsszeli szankciók okozta energiaár-emelkedés miatt az állami szerveknél is a gázfelhasználás csökkentése vált szükségessé, ezért december 22. és január 6. között igazgatási szünetet rendelt el a kormány, amely a Vas Megyei Kormányhivatal ügyfélszolgálatait is érinti.

A megyében három kormányablak várja az ügyfeleket, december 22-én csütörtöki ügyfélfogadási rend szerint, majd karácsony után, hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra között.

Az érintett pénteki napokon (december 23-án, 30-án és január 6-án) a kormányablakok zárva tartanak.

Szombathely, Bejczy István utcai kormányablak - 9700 Szombathely, Bejczy utca 1-3.

Körmendi Kormányablak - 9900 Körmend Szabadság tér 7.

Sárvári Kormányablak - 9600 Sárvár, Várkerület 3.

Az országszerte nyitva tartó 60 kormányablakról a kormanyablak.hu weboldalon is tájékozódhatnak.

Az egyéb kormányhivatali ügyfélszolgálatok közül a legtöbb zárva lesz az igazgatási szünet teljes ideje alatt. A földhivatalokban még január 9-én is szünetel a félfogadás, ugyanis ekkor dolgozzák fel az addig postán vagy elektronikusan beérkezett kérelmeket.

A folyamatosan indokolt hatósági ellenőrzéseket, és a krízishelyzetek elhárításával összefüggő feladatokat a kormányhivatalok az igazgatási szünet idején is elvégzi.

Családvédelmi Szolgálatok feladatellátása az igazgatási szünetben:

9700 Szombathely, Sugár út 9.

ügyfélfogadás: kedd és péntek: 8.00-16.00 óra között

Telefonos előjegyzés szükséges a 06-94/506-327-as számon:

hívható: hétfő-kedd-csütörtök-péntek: 8.00-9.00 óra között

Személyes ügyfélfogadás közegészségügyi-járványügyi feladatellátással kapcsolatban:

9700 Szombathely, Sugár út 9.

Elhunytakkal kapcsolatos ügyfélfogadás (hamvasztási engedély, külföldre történő halottszállítási engedély, sírnyitás engedélyezése): kedd és péntek: 09.00-11.00 óra között

Egyéb közegészségügyi, járványügyi érdekből nem halasztható ügyfélfogadás: kedd és péntek: 9-11 óra között

Azonnali intézkedést igénylő ügyekben a megyei népegészségügyi készenlét telefonos elérhetősége: 06-30/216-3060

Az áldozatsegítés és a pártfogó felügyeleti feladatok az igazgatási szünetben:

9700 Szombathely, Bejczy utca 1-3. (Bejczy István utcai Kormányablak)

ügyfélfogadás: hétfőtől-csütörtökig 8.00 -16.00 óra között

Mivel az igazgatási szünetben is elérhető hivatalok nyitvatartása és helyszíne is eltérhet a megszokottól, mindenképp javasolt ügyintézés előtt az adott megyei kormányhivatal honlapján (kormanyhivatal.hu) tájékozódni.

A kérelmek elektronikus úton, a Magyarorszag.hu oldalon vagy e-papíron bármikor benyújthatók, melyek feldolgozására az igazgatási szünet végeztével kerül sor.

(VMKH)