2021. december 6-án együttműködési megállapodást kötött a Vas Megyei Kormányhivatal és a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Vas Megyei Területi Szervezete.

Hosszú évekre visszatekintő kiváló együttműködést sikerült most hivatalos keretbe foglalni. A két aláíró Harangozó Bertalan kormánymegbízott és Vajkovics Balázs kamarai elnökön kívül a rendezvényen jelen volt a kormányhivatal részéről Ágh Ernőné főigazgató, Tóth Gábor főosztályvezető, Molnár Zsuzsanna a Növény- és Talajvédelmi Osztály vezetője, valamint Both Gyula volt kamarai elnök, a kormányhivatal növényvédelmi zoológusa, a megállapodás kezdeményezője.

A kamara képviseletében az elnökön kívül jelen volt Eredics András alelnök, Horváth Nóra a kamara Oktatási és Továbbképzési Bizottságának elnöke, valamint Gaál Violetta titkár.

Harangozó Bertalan az ünnepségen hangsúlyozta, hogy az országban a kormányhivatal és a növényorvosi kamara között elsőként létrejött megállapodással szeretnék a Vas megyei gazdák élelmiszer termelésének a színvonalát emelni, a képzéseket kiterjeszteni, a szigorú Európai Uniós előírások mellett a meglévő szakmai szintet megtartani, sőt még erősíteni.

Vajkovics Balázs kamarai elnök kiemelte, országos szinten 300 millió forint áll rendelkezésre régi, már lejárt növényvédő szerek megsemmisítésére. A felmérés folyamatos, így nemsokára Vas megyében is elkezdődik a veszélyes hulladékok elszállítása és központi hatástalanítása.

A megállapodás megkötése után a résztvevők megtárgyalták a növényvédelem időszerű kérdéseit.

(Vas Megyei Kormányhivatal)