Tíz megváltozott munkaképességű ember álmát teljesítették a kormányhivatal szakembereinek közvetítésével: lehetővé tették, hogy egy napot annak a szakmának a közelében tölthessenek, amelyre vágynak.

Duo Day – Neked munka, nekem álom! címmel kampány indult, aminek nyitó sajtótájékoztatóját Szombathelyen a Vas Megyei Kormányhivatal Kőszegi utcai épületében tartották a Munkaerőpiacon Maradás Egyesülettel együttműködésben.

A kampány célja a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű személyek társadalmi befogadásának és foglalkozási rehabilitációjának elősegítése.

Az országosan megvalósuló programsorozat keretében megyénként – így Vas megyében is – tíz, fogyatékossággal élő személy „munkaálmát” váltották valóra. Megszervezték, hogy eljussanak azokra a helyekre, ahol szívesen dolgoznának.

Dr. Krecskó Erika, a Vas Megyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatal Foglalkoztatási, Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályának vezetője kiemelte: a munkáltatók egyre nagyobb számban keresik a fogyatékkal élőket, mert munkaerőhiány van.

Dr. Krecskó Erika és Rontó Ádám a sajtótájékoztatón Fotó: Kabinet

Rontó Ádám szakmai vezető, a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület képviseletében elmondta, hogy az egyesület öt megyében van jelen, a programot a Salva Vita Alapítvány koordinálja.

Volt, aki ajándékboltba vágyott, volt, aki bőrdíszműveshez, más virágoshoz, megint más cukrászdába, moziba, hogy megnézzék közelebbről ezeket a szakmákat.

A program az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával, a Nemzetgazdasági Minisztérium koordinációjával valósult meg.

(Vas Népe)